Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Šport

Biatlon-Bedminton: V Číne pre koronavírus zrušili ďalšie podujatia

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Organizácia musí vyriešiť situáciu s majstrovstvami sveta, ktoré boli pôvodne naplánované na máj vo Wu-chane - v epicentre vírusu.

Peking 2. februára (TASR) - Medzinárodná biatlonová únia (IBU) zrušila pre hrozbu koronavírusu testovacie podujatie v dejisku súťaží na zimných olympijských hrách 2022. Podľa generálneho sekretára Niklasa Carlssona sa v čínskom Čang-ťia-kchou pokúsia nájsť náhradný termín namiesto pôvodného 27. februára až 2. marca.

Nórsky tréner čínskej reprezentácie Ole Einar Björndalen zároveň ubezpečil IBU, že športovci z tejto krajiny neboli doma od novembra a nákaza ich nijako nezasiahla. "Neboli v osobnom kontakte s ľuďmi, ktorí pricestovali z Číny. Na nadchádzajúcich majstrovstvách sveta v talianskej Anterselve sa k tímu nepridajú noví členovia. Súčasní členovia prechádzajú pravidelnou kontrolou zdravotného stavu," priniesol portál insidethegames.biz stanovisko IBU.

Svetová bedmintonová federácia (BWF) zrušila z rovnakého dôvodu turnaj, ktorý sa mal uskutočniť od 25. februára do 1. marca v Chaj-nane ako súčasť kvalifikácie na tohtoročné olympijské hry. Organizácia hľadá nové dejisko na májový termín a vyriešiť musí aj situáciu s majstrovstvami sveta, ktoré boli pôvodne naplánované na máj vo Wu-chane - v epicentre vírusu.