Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Dahlmeierová by asi pokračovala v kariére,ak by ZOH neprideli Pekingu

Na archívnej snímke Laura Dahlmeierová. Foto: TASR/AP

Naposledy sa ZOH uskutočnili v tradičnom alpskom regióne v roku 2006, keď hry hostil Turín. Cortina spoločne s Milánom zorganizuje ZOH v roku 2026.

Berlín 15. mája (TASR) - Bývalá nemecká biatlonistka Laura Dahlmeierová prezradila, že by zrejme naďalej pokračovala v profesionálnej kariére, ak by ZOH 2022 pridelili jednému z tradičných alpských stredísk a nie Pekingu.

"Ak by sa zimná olympiáda konala v Cortine d'Ampezzo alebo niekde inde v Alpách, určite by som to silno zvažovala. Mala by som náročnejšie rozhodovanie," uviedla pre agentúru DPA dvojnásobná olympijská víťazka a niekdajšia veľká rivalka slovenskej reprezentantky Anastasie Kuzminovej.

Naposledy sa ZOH uskutočnili v tradičnom alpskom regióne v roku 2006, keď hry hostil Turín. Cortina spoločne s Milánom zorganizuje ZOH v roku 2026. Medzitým pridelili dve edície ázijským krajinám, v roku 2018 sa športový sviatok konal v juhokórejskom Pjongčangu a v roku 2022 privíta ZOH čínska metropola.

Dahlmeierová ukončila kariéru vlani vo veku 25 rokov. Okrem dvoch zlatých medailí zo ZOH 2018 získala aj sedem titulov majsterky sveta a v sezóne 2016/2017 sa stala celkovou víťazkou Svetového pohára. "Počas kariéry som si dokázala splniť mnoho snov a cieľov. Bolo ich tak veľa, že už mi žiadny biatlonový sen nezostal," zdôvodňovala pred rokom svoj odchod z biatlonovej scény.