Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Biatlonisti Lägreid a bratia Böovci v Ruhpoldingu štartovať nebudú

Na snímke z 27. novembra 2021 nórsky biatlonista Sturla Holm Lägreid počas streľby vo vytrvalostných pretekoch mužov na 20 km 1. kola Svetového pohára v biatlone vo švédskom Östersunde. Foto: TASR/AP

Ženy taktiež nepocestujú do Ruhpoldingu v najsilnejšom zložení, no líderka Svetového pohára Marte Olsbu Röiselandová preteky nevynechá.

Oslo 10. januára (TASR) - Nórski biatlonisti sa na nadchádzajúcich pretekoch Svetového pohára v nemeckom Ruhpoldingu nepredstavia v kompletnom zložení. Prednosť dajú vysokohorskému sústredeniu a príprave na ZOH 2022 v Pekingu. Návrat do SP by mali absolvovať v talianskej Anterselve.
Nórsky biatlonista Johannes Thingnes Bö, foto z archívu.
Foto: TASR/AP

V bavorskom stredisku nebudú štartovať Johannes Thingnes Bö, jeho brat Tarjei, ani Sturla Holm Lägreid. Ženy taktiež nepocestujú do Ruhpoldingu v najsilnejšom zložení, no líderka Svetového pohára Marte Olsbu Röiselandová preteky nevynechá. Do súťažného diania sa naopak po niekoľkomesačnej prestávke vráti obhajkyňa celkového prvenstva Tiril Eckhoffová. Informovala agentúra DPA.
Na snímke z 7. januára 2022 nórska biatlonistka Marte Olsbuová Röiselandová sa teší po triumfe v rýchlostných pretekoch na 7,5 km v rámci 5. kola Svetového pohára v nemeckom Oberhofe.
Foto: TASR/DPA