Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Trojica Rusiek sa pred CAS pokúsi opäť získať medaily zo ZOH 2014

Ruské biatlonistky zľava Oľga Zajcevová, Jekaterina Glazyrinová, Oľga Viluchinová a Irina Starychová pózujú po ich víťazstve štafiet žien na 4x6 km Svetového pohára v biatlone v nemeckom Ruhpoldingu. Foto: TASR/AP

Trojica sa odhodlala k právnej bitke po dvoch rokoch od hromadného podania ich krajanov, vtedy s odvolaním uspelo 28 z 39 ruských športovcov.

Lausanne 3. marca (TASR) - Trojica ruských biatlonistiek sa obrátila na Športový arbitrážny súd (CAS) v snahe získať späť strieborné medaily zo ZOH 2014. Oľga Viluchinová v Soči vybojovala druhé miesto v šprinte, spoločne s Janou Romanovovou a Oľgou Zajcevovou boli súčasťou striebornej štafety. O umiestnenia však prišli v roku 2017 vinou rozsiahleho dopingového škandálu v ruskom športe.

Trojica sa odhodlala k právnej bitke po dvoch rokoch od hromadného podania ich krajanov, vtedy s odvolaním uspelo 28 z 39 ruských športovcov. Informovala o tom agentúra AP.

Viluchinová, Zajcevová a Romanovová už v roku 2018 v inom prípade zažalovali v USA Grigorija Rodčenkova za poškodenie dobrého mena. Jeho advokát to označil za nezmysel a snahu odhaliť miesto pobytu svojho klienta. Rodčenkov sa ukrýva na neznámom mieste pod ochranou americkej vlády po tom, ako odhalil štátom organizovaný doping v Rusku.