Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Bílek nominoval na Euro opory aj 5 hráčov Plzne, Sparťania chýbajú

Michal Bílek ilustračné foto Foto: TASR/AP

V menoslove českého vicemajstra Európy z 1996 nechýbajú Tomáš Rosický z Arsenalu Londýn ani Petr Čech z Chelsea Londýn.

Praha 14. mája (TASR) - Tréner českej futbalovej reprezentácie Michal Bílek nominoval na finálový turnaj EURO 2012 v Poľsku a na Ukrajine 23 hráčov a jedného náhradníka, brankára Tomáša Grigara z Teplíc. Ten bude tímu k dispozícii len v predprípravnom období.

V menoslove českého vicemajstra Európy z 1996 nechýbajú Tomáš Rosický z Arsenalu Londýn ani Petr Čech z Chelsea Londýn, ten sa ale pripojí k výberu neskôr, pretože ho ešte čaká finále Ligy majstrov 2011/2012 proti Bayernu Mníchov. "Petr sa chystá na finále Ligy majstrov a pripojí sa k nám neskôr. Drobný má menšie problémy, aj preto sme vzali do kempu Grigara. Vie presne, aká je jeho situácia," citoval Bílka idnes.cz.

Uzávierka nominácií je 29. mája, stále ešte do nej môžu prehovoriť zranenia. Z výberu vypadli Jan Rajnoch zo Sivassporu či Zdeněk Pospěch z Mainzu. Chýba aj Jiří Štajner, ktorý priviedol k českému titulu Liberec. V českom tíme nie sú ani hráči Sparty Praha Marek Matějovský či Ladislav Krejčí, Viktoria Plzeň má až päťčlenné zastúpenie - obrancovia David Limberský a František Rajtoral, resp. stredopoliari Daniel Kolář, Milan Petržela, Václav Pilař. "Majú formu nie polroka ale dva roky a sú zohratí. S ich výkonmi som spokojný," dodal Bílek. Česi sa stretnú v A-skupine s Poľskom, Ruskom a Gréckom.


nominácia ČR na EURO 2012:

brankári: Petr Čech (Chelsea Londýn), Jaroslav Drobný (Hamburger SV), Jan Laštůvka (Dnepr Dnepropetrovsk), Tomáš Grigar (FK Teplice)

obrancovia: Theodor Gebre Selassie (Slovan Liberec), Roman Hubník (Hertha Berlín), Michal Kadlec (Bayer Leverkusen), David Limberský (Viktoria Plzeň), Daniel Pudil (Cesena Calcio), František Rajtoral (Viktoria Plzeň), Tomáš Sivok (Besiktas Istanbul), Marek Suchý (Spartak Moskva)

stredopoliari: Tomáš Hübschman (Šachtar Doneck), Petr Jiráček (WfL Wolfsburg), Daniel Kolář, Milan Petržela, Václav Pilař (všetci Viktoria Plzeň), Jaroslav Plašil (Girondins Bordeaux), Jan Rezek (Anorthosis Famagusta), Tomáš Rosický (Arsenal Londýn)

útočníci: Milan Baroš (Galatasaray Istanbul), David Lafata (FK Jablonec), Tomáš Necid (CSKA Moskva), Tomáš Pekhart (1. FC Norimberg)