Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Bílek oznámil konečnú českú nomináciu na futbalové EURO

Tréner českej futbalovej reprezentácie Michal Bílek Foto: TASR/AP

Poslednou zmenou v 23-člennom kádri bolo dopísanie mladého stredopoliara Vladimíra Daridu z Plzne, ktorý nahradil Daniela Pudila.

Praha 29. mája (TASR) - Tréner českej futbalovej reprezentácie Michal Bílek v utorok oznámil definitívnu nomináciu na finálový turnaj EURO 2012 v Poľsku a na Ukrajine. Poslednou zmenou v 23-člennom kádri bolo dopísanie mladého stredopoliara Vladimíra Daridu z Plzne, ktorý nahradil Daniela Pudila.

Bílek rozhodol o vyradený Pudila v nedeľu, deň po prípravnom zápase s Izraelom (2:1). Darida v ňom absolvoval reprezentačný debut a presvedčil o svojej nominácii na ME. "Pudil mal na jar určité zdravotné problémy, od začiatku apríla pauzoval a jeho stav bol dobrý až v závere sezóny. Aj preto nebol v optimálnej kondícii. Jedného hráča sme museli škrtnúť, voľba padla na neho," uviedol pre idnes.cz Bílek.

V menoslove českého vicemajstra Európy z roku 1996 nechýbajú Tomáš Rosický z Arsenalu Londýn, Petr Čech z Chelsea Londýn, či Milan Baroš z Galatasarayu Istanbul. Viktoria Plzeň má až šesťčlenné zastúpenie - obrancovia David Limberský a František Rajtoral, resp. stredopoliari Daniel Kolář, Milan Petržela, Václav Pilař a Darida.



Nominácia ČR:

Brankári: Petr Čech (Chelsea Londýn), Jaroslav Drobný (Hamburg), Jan Laštůvka (Dnepropetrovsk)

Obrancovia: Theodor Gebre Selassie (Slovan Liberec), Roman Hubník (Hertha Berlín), Michal Kadlec (Bayer Leverkusen), David Limberský, František Rajtoral (obaja Viktoria Plzeň), Tomáš Sivok (Besiktas Istanbul), Marek Suchý (Spartak Moskva)

Stredopoliari: Vladimír Darida, Daniel Kolář, Milan Petržela, Václav Pilař (všetci Plzeň), Tomáš Hübschman (Šachtar Doneck), Petr Jiráček (Wolfsburg), Jaroslav Plašil (Girondins Bordeaux), Jan Rezek (Anorthosis Famagusta), Tomáš Rosický (Arsenal Londýn)

Útočníci: Milan Baroš (Galatasaray Istanbul), David Lafata (Jablonec), Tomáš Necid (CSKA Moskva), Tomáš Pekhart (Norimberg)