Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Blahút sa z Podbrezovej sťahuje do Slovácka

Na snímke posila FK Železiarne Podbrezová Patrik Blahút počas tlačovej konferencie pred štartom zimnej prípravy futbalového klubu Fortuna ligy v ZELPO Aréne v Podbrezovej 3. januára 2023. Foto: TASR - Ján Krošlák

Blahút prišiel do Podbrezovej pred jarnou časťou sezóny 2022/23 a odvtedy odohral 33 súťažných stretnutí, v ktorých strelil deväť gólov.

Podbrezová 18. januára (TASR) - Slovenský futbalový krídelník Patrik Blahút odchádza z FK Železiarne Podbrezová do českého klubu 1. FC Slovácko. Kluby sa dohodli na polročnom hosťovaní s následnou opciou, informoval web účastníka českej najvyššej súťaže.

Blahút prišiel do Podbrezovej pred jarnou časťou sezóny 2022/23 a odvtedy odohral 33 súťažných stretnutí, v ktorých strelil deväť gólov. V prebiehajúcej sezóne nastúpil na 17 zápasov, v ktorých odohral viac ako 1000 minút, strelil 6 gólov a zaradil sa medzi najlepších strelcov súťaže.

"Patrikovi to prajem. Veľmi nám pomohol a trúfam si povedať, že my sme pomohli jemu. Má za sebou takú výbornú polsezónu, že odolať záujmu z českej ligy, v jeho fáze kariéry, to by sme mu nemohli urobiť. Prajem mu, aby sa tam presadil, pretože nachystaný je," uviedol pre oficiálnu stránku Podbrezovej jej tréner Roman Skuhravý.

"Patrik je agilný hráč, ktorý vyniká svojou rýchlosťou. Môže hrať na kraji zálohy, aj na pozícii obrancu. V tejto sezóne navyše ukazuje, že je produktívny aj v zakončení. Veríme, že pre náš tím môže byť viac ako iba zdravou konkurenciou," vyhlásil Veliče Šumulikoski, športový riaditeľ Slovácka.