Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Šport

Blattera šokovali kontroverzné výroky Sacchiho

Prezident FIFA Sepp Blatter Foto: TASR/AP

Bývalý kormidelník Talianov uviedol, že na Apeninskom polostrove hrá príliš veľa farebných hráčov.

Zürich 18. februára (TASR) - Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter priznal, že ho šokovali kontroverzné vyhlásenia Arriga Sacchiho na adresu futbalistov odlišnej farby pleti. Bývalý tréner talianskej reprezentácie uviedol, že na Apeninskom polostrove hrá príliš veľa "farebných" hráčov.

"Hrdosť a dôstojnosť nie sú otázkou farby pleti. Výroky Arriga Sacchiho ma šokovali. Prestaňte s tým," napísal Blatter na svojom účte na sociálnej sieti Twitter. Sacchi predtým vyhlásil: "Taliansko nemá žiadnu dôstojnosť alebo hrdosť. Nie je predsa správne, aby za jeden tím hralo 15 zahraničných hráčov."

Sacchi dosiahol najväčšie úspechy v AC Miláno, kde trénoval aj Holanďanov s africkými koreňmi Ruuda Gullita a Franka Rijkaarda. Pre denník Gazzetta dello Sport sa obhajoval: "Ja nie som rasista, moja trénerská minulosť to dokazuje. Ale počas víkendu som sledoval mládežnícky turnaj a podľa mňa tam hralo veľa netalianskych hráčov. Chcel som tým podčiarknuť fakt, že podľa mňa strácame národnú hrdosť."