Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Bobistka Čerňanská v Lillehammeri odštartovala sezónu 3. a 5. miestom

Slovenská bobistka Viktória Čerňanská, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Devätnásťročná Čerňanská najprv skončila vo štvrtkovej súťaži tretia časom 1:51,97 min, keď v súčte dvoch kôl zaostala za najlepšou Nemkou Stephanie Schneiderovou o 82 stotín sekundy.

Lillehammer 12. novembra (TASR) - Slovenská bobistka Viktória Čerňanská úspešne odštartovala olympijskú sezónu. V pretekoch monobobov v rámci Svetovej série žien v nórskom Lillehammeri obsadila tretie a piate miesto. Získala tak dôležité body v boji o miestenku na ZOH 2022 v Pekingu.

Devätnásťročná Čerňanská najprv skončila vo štvrtkovej súťaži tretia časom 1:51,97 min, keď v súčte dvoch kôl zaostala za najlepšou Nemkou Stephanie Schneiderovou o 82 stotín sekundy. O deň neskôr pridala v dejisku ZOH 1994 piatu priečku časom 1:52,46 min. Na opäť víťaznú Schneiderovú stratila 1,30 s.

V Lillehammeri sa súčasne konal aj Európsky pohár bobistov. V dvojboboch sa predstavili slovenskí reprezentanti Pavol Táborský a Ladislav Noskovič. Vo štvrtkových pretekoch pôvodne obsadili 14. miesto, ako však uviedol Slovenský zväz bobistov na svojej facebookovej stránke, slovenskú posádku dodatočne diskvalifikovali pre technické parametre bobov. V piatkovej súťaži už Slováci neštartovali.