Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Bochum odsúdil čin fanúšika, pre ktorý nedohrali ligový zápas

Rozhodcovia opúšťa ihrisko po tom, čo jedného z čiarových rozhodcov zasiahol predmet do hlavy počas zápasu 27. kola nemeckej Bundesligy VfL Bochum - Borussia Mönchengladbach v Bochume v piatok 18. marca 2022. Foto: TASR/DPA

O osude zápasu sa rozhodne neskôr.

Bochum 19. marca (TASR) - Nemecký futbalový klub VfL Bochum sa ospravedlnil za nedohratie duelu 27. kola Bundesligy proti Borussii Mönchengladbach. Piatkový zápas prerušili v 68. minúte za stavu 2:0 pre hostí, keď asistenta rozhodcu Christiana Gittelmanna zasiahol pivný pohár zo sektoru domácich priaznivcov.

Naposledy v súťaži z podobných dôvodov nedohrali súboj v apríli 2011 medzi St. Pauli a Schalke. "Môžeme sa iba formálne ospravedlniť. Prežili sme mimoriadne trápny a trpký večer. Išlo o stupídny čin idiotského fanúšika," nešetril podľa AFP kritikou do vlastných radov klub z Bochumu.

Čin odsúdil aj športový riaditeľ tímu z Mönchengladbachu Roland Virkus: "Takéto veci by sa vôbec nemali stávať. Nahnevá vás, keď sa dobrý zápas musí skončiť takto."

O osude zápasu sa rozhodne neskôr. Bochum je v tabuľke na 11. mieste, Mönchengladbach na 13. priečke. Na lavičke hostí sedel aj slovenský reprezentant László Bénes.