Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Šport

Bolt si musí miestenku na stovke vybehať v domácej kvalifikácii

Jamajský šprintér Usain Bolt Foto: TASR/AP

Podmienky udelenia voľnej karty na MS, triumf v Diamantovej lige alebo na predchádzajúcom šampionáte, splnili na stovke i dvojstovke dvaja jamajskí bežci.

Kingston 13. júna (TASR) - Šprintérske eso Usain Bolt nemá isté miesto v behu na 100 metrov na augustových MS v atletike v Moskve. Šesťnásobný olympijský víťaz si účasť bude musieť vybojovať v domácej kvalifikácii, pretože pri pridelení automatickej miestenky na stovku dala jamajská federácia prednosť úradujúcemu majstrovi sveta Yohanovi Blakeovi.

Podmienky udelenia voľnej karty na MS, triumf v Diamantovej lige alebo na predchádzajúcom šampionáte, splnili na stovke i dvojstovke dvaja jamajskí bežci. Medzinárodná asociácia atletických federácií (IAAF) ale dala každej krajine možnosť udeliť iba jedno pevné miesto v každej disciplíne. Jamajskí funkcionári preto rozhodli, že Blake má istotu na stovke a Bolt zasa v behu na 200 m, v ktorom bude obhajovať zlato z Dägu 2011. V najkratšom šprinte Bolta na MS pred dvoma rokmi diskvalifikovali pre predčasný štart.