Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Bolt sa hlavne nechce zraniť v príprave na olympiádu

Usain Bolt Foto: TASR/AP

Jamajský šprintér v sobotu získal tretie zlato v behu na 200 metrov na MS v kariére, keď bez problémov triumfoval v čase 19,66 sekundy.

Moskva 18. augusta (TASR) - Svetový rekordér a najväčšia atletická celebrita Usain Bolt prezradil, že na majstrovstvách sveta v Moskve nechcel len získavať zlaté medaily, ale sústredil sa aj na to, aby sa s výhľadom na olympijské hry 2016 v Rio de Janeiro nezranil.

Jamajský šprintér v sobotu získal tretie zlato v behu na 200 metrov na MS v kariére, keď bez problémov triumfoval v čase 19,66 sekundy. Do cieľa dobehol s takým náskokom, že ani nepotreboval v závere nasadiť plný šprint. Po pretekoch dostal na tlačovej konferencii otázku, prečo v posledných metroch spomalil. "Nebola žiadna dráma. Obzrel som sa doľava, doprava a nikto tam nebol," povedal Bolt.

Hoci sa vždy snaží bežať najrýchlejšie ako vie, priznal, že po rokoch šprintovania občas cíti aj únavu. "Treba nájsť rovnováhu medzi medailami a svalmi," naznačil 26-ročný atlét. "Najhoršia vec pre každého športovca je zranenie. Musím sa šetriť, pretože už myslím na olympijské hry 2016. Chcem prípravu absolvovať v plnom zdraví," dodal Bolt.

Z rovnakého dôvodu vypustil v Moskve po dôkladnej konzultácii s trénerom štart v disciplíne skok do diaľky. "Nechcem mať problémy s kolenami, či inými zraneniami, pretože mojim najväčším cieľom je štartovať čo najlepšie pripravený v Riu a obhájiť na olympiáde všetky tituly," dodal šesťnásobný olympijský víťaz a držiteľ svetových rekordov na 100 m (9,58) aj 200 m (19,19).