Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Boston bodoval aj v 22. domácom zápase, prekonal vlastný rekord

Hokejista Bostonu Jake DeBrusk (74) sa teší z gólu so spoluhráčmi Davidom Krejčím a Taylorom Hallom (71) počas zápasu pod holým nebom NHL Winter Classic Boston Bruins - Pittsburgh Penguins v bostonskom Fenway Parku 2. januára 2023. Foto: TASR/AP

Boston prehrával po dvoch tretinách 0:1, ale v tretej časti strelil dva góly domáci útočník Jake DeBrusk.

Boston 3. januára (TASR) - Hokejisti Bostonu Bruins bodovali aj v 22. domácom zápase tejto sezóny NHL. Prekonali svoj klubový rekord (21) z ročníka 1973/74. Domáci potvrdili pozíciu najlepšieho tímu doterajšieho priebehu základnej časti a v stretnutí Winter Classic triumfovali nad Pittsburghom Penguins 2:1.

Boston prehrával po dvoch tretinách 0:1, ale v tretej časti strelil dva góly domáci útočník Jake DeBrusk. Brankár Linus Ullmark predviedol 26 úspešných zákrokov a prekonal ho len Kasperi Kapanen v 29. minúte zápasu. "Teším sa, že som mohol byť súčasť tejto udalosti. Sníval som o tom už od svojich pätnástich rokov, keď som videl prvý NHL Winter Classic v roku 2008 ešte doma vo Švédsku. Tajne som závidel hráčom, ktorí mali príležitosť zahrať si na takomto podujatí. Konečne sa mi to splnilo," povedal Ullmark pre nhl.com.

Bruins zatiaľ prehrali na domácom ľade len tri stretnutia. S Vegas Golden Knights a Los Angeles Kings po nájazdoch a Buffalom Sabres po predĺžení. Najdlhšiu sériu v profilige drží Philadelphia Flyers, ktorá v sezóne 1979/80 bodovala v 26 domácich dueloch za sebou.