Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Boston nazbieral 100 bodov ako najrýchlejší tím v histórii

Na snímke radosť brankárov Bostonu. Foto: TASR/AP

Boston presvedčivým víťazstvom nad Buffalom potvrdil aj pozíciu najlepšieho tímu na domácom ľade.

Boston 3. marca (TASR) - Hokejisti Bostonu Bruins nazbierali v prebiehajúcej sezóne NHL už 101 bodov a pokoriť stobodovú hranicu sa im podarilo ako najrýchlejšiemu tímu v histórii súťaže. Potrebovali na to iba 61 zápasov, v ktorých vybojovali 48 víťazstiev. Priebežne najlepší tím v tomto ročníku dosiahol trojciferný počet bodov po domácom víťazstve 7:1 nad Buffalom.

Pre Bruins to bolo už deviate víťazstvo po sebe, ktorým potvrdili svoju dominanciu v prebiehajúcej sezóne. Na čele súťaže a Východnej konferencie sú s 15-bodovým náskokom pred Carolinou. Vytvorením nového rekordu prekonali zápis Montrealu Canadiens zo sezóny 1976/77, ktorý potreboval na 100 bodov 62 zápasov, teda o jeden viac než Boston. Bruins môžu v prebiehajúcom ročníku pomýšľať aj na ďalší rekord Canadiens spred 46 rokov, ktorým je 132 bodov v základnej časti. Na jeho prekonanie potrebujú získať v zostávajúcich 21 zápasoch 32 bodov. Pri zachovaní si súčasného tempa by ich nazbierali 135.

Boston presvedčivým víťazstvom nad Buffalom potvrdil aj pozíciu najlepšieho tímu na domácom ľade. V 30. zápase dosiahol 25. domáce víťazstvo, pričom nebodoval iba dvakrát. Dmitrij Orlov a David Pastrňák zaznamenali po tri kanadské body, keď k jednému gólu pridali zhodne po dve asistencie. Orlov nazbieral po nedávnom príchode z Washingtonu už 8 kanadských bodov (3+5), čím dosiahol druhý najlepší výkon obrancu v expanznej ére (po r. 1967) v úvodných štyroch zápasoch po príchode do nového tímu. Produktívnejší bol iba Sergej Zubov v Pittsburghu v roku 1995.

Český útočník David Pastrňák sa gólovo presadil po troch zápasoch a so 43. presnými zásahmi je naďalej druhý v poradí strelcov súťaže za Connorom McDavidom (52). Tromi bodmi zároveň oslávil podpis osemročnej zmluvy v celkovej výške 90 miliónov dolárov.