Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Boston organizátorom krasokorčuliarskych MS 2025, o ďalší rok Praha

Na snímke slovenská krasokorčuliarka Ema Doboszová počas krátkeho programu žien na 30. ročníku Memoriálu Ondreja Nepelu 30. septembra 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Metropola štátu Massachusetts bude dejiskom svetového šampionátu druhýkrát v histórii, premiérovo ho hostila v roku 2016.

Boston 13. októbra (TASR) - Medzinárodná korčuliarska únia (ISU) pridelila organizáciu majstrovstiev sveta v krasokorčuľovaní na rok 2025 americkému Bostonu. Metropola štátu Massachusetts bude dejiskom svetového šampionátu druhýkrát v histórii, premiérovo ho hostila v roku 2016.

"Sme veľmi šťastní rozhodnutím Rady ISU a chceme sa únii poďakovať za dôveru. Nemôžeme sa dočkať momentu, keď sa do našej krajiny vrátia majstrovstvá sveta," citovala agentúra AP prezidenta Americkej krasokorčuliarskej federácie Sama Auxiera. MS 2025 budú pre krasokorčuliarov slúžiť aj ako test pred ZOH 2026 v talianskom Miláne a Cortine d'Ampezzo. Tohtoročné MS sa konali vo francúzskom Montpellieri, budúci rok ich hostí japonská Saitama a v roku 2024 kanadský Montreal. V roku 2026 by mala šampionát predbežne zorganizovať Praha.