Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Šport

Boston zdolal Indianu aj v druhom finále Východnej konferencie

Andrew Nembhard (Indiana) strieľa cez hráča Boston Celtics Derricka Whitea (9) počas druhého polčasu zápasu 2 finále basketbalovej NBA vo štvrtok 23. mája 2024 v Bostone. Foto: TASR/AP

K triumfu ich potiahol Jaylen Brown, ktorý zaznamenal 40 bodov a vyrovnal si svoje kariérové maximum v play off.

Boston 24. mája (TASR) - Basketbalisti Bostonu využili naplno domáce prostredie a vo finálovej sérii Východnej konferencie NBA vedú nad Indianou Pacers už 2:0 na zápasy. V noci na piatok zvíťazili Celtics v druhom meraní síl na svojej palubovke 126:110.

K triumfu ich potiahol Jaylen Brown, ktorý zaznamenal 40 bodov a vyrovnal si svoje kariérové maximum v play off. Boston tak prvýkrát vo vyraďovacej časti zvládol prvé dve domáce stretnutia. V predošlých kolách proti Miami a Clevelandu prehral vždy druhý zápas. Indiana rovnako ako proti New York Knicks neuspela v úvodných dueloch na palubovke súpera. Pre zranenie nedohral v tíme hostí Tyrese Haliburton, ktorý odišiel do šatne na konci tretej štvrtiny. Tretí zápas je na programe v noci na nedeľu v Indiane, kde má domáci tím v tohtoročnej play off bilanciu 6-0.

"Toto je play off a ja urobím v každom zápase všetko, aby sme zvíťazili. V obrane i v útoku, urobím čokoľvek," vyhlásil Brown, ktorého pochválil aj jeho spoluhráč Jrue Holiday: "Skvelý hráč, skvelý líder. Chce vyhrávať a berie veci do vlastných rúk. Mať takého chlapa na našej strane, to sa mi páči." Hosťom nepomohlo ani 28 bodov v podaní Pascala Siakama. "Jednoducho boli lepší. Musíme sa pozrieť do zrkadla, poučiť sa a ísť ďalej," zdôraznil Kamerunčan.

NBA - semifinále play off


finále Východnej konferencie - 2. zápas:

Boston Celtics - Indiana Pacers 126:110
(25:27, 32:24, 36:29, 33:30)
najviac bodov: Brown 40, Tatum a White po 23 - Siakam 28, Nembhard 16, Toppin 11
/stav série: 2:0/