Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Bottas vyhral kvalifikačný šprint pred VC Brazílie

Na snímke Valtteri Bottas. Foto: TASR/AP

Sedemnásobný majster sveta a Bottasov tímový kolega Lewis Hamilton z Veľkej Británie predviedol obdivuhodnú stíhaciu jazdu a z poslednej dvadsiatej priečky sa prepracoval na piate miesto.

Sao Paulo 13. novembra (TASR) - Fínsky pilot Valtteri Bottas na Mercedese zvíťazil v sobotnom kvalifikačnom šprinte pred Veľkou cenou Brazílie motoristického seriálu MS F1. Po 24 kolách na okruhu Interlagos v Sao Paule si vybojoval tri body a pole position. Z druhého miesta v nedeľu o 18.00 SEČ vyštartuje líder celkového poradia Max Verstappen z Holandska (Red Bull), tretiu pozíciu na štartovom rošte si vyjazdil Španiel Carlos Sainz (Ferrari).

Sedemnásobný majster sveta a Bottasov tímový kolega Lewis Hamilton z Veľkej Británie predviedol obdivuhodnú stíhaciu jazdu a z poslednej dvadsiatej priečky sa prepracoval na piate miesto. "Šprintovať" začal z poslednej pozície pre porušenie pravidiel pri využití DRS, za ktoré ho diskvalifikovali z piatkovej kvalifikácie. Po výmene motora odštartuje VC Brazílie o päť priečok nižšie.