Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Box: Joshua prišiel o tituly, nestačil na Usyka

Na snímke zľava ukrajinský boxer Oleksandr Usyk oslavuje víťazstvo v zápase s Britom Anthonym Joshuom (vpravo) v sobotu 25. septembra 2021. Foto: TASR/AP

O tri roky starší Usyk tak zostal aj po 19. zápase nezdolaný, iba tretíkrát však boxoval v ťažkej váhe.

Londýn 26. septembra (TASR) - Ukrajinský profesionálny boxer Oleksandr Usyk zdolal Anthonyho Joshuu a pripravil ho o tituly majstra sveta superťažkej váhy organizácií WBA, WBO, IBF a IBO. Favorizovaný Brit na futbalovom štadióne Tottenhamu Hotspur v Londýne, kde súboj sledovalo 67.000 fanúšikov, prehral po 12 kolách na body.

Tridsaťjedenročný Joshua vo svojom 26. dueli v profiringu prehral iba druhýkrát, v roku 2019 senzačne podľahol Andymu Ruizovi z USA. O pol roka neskôr si vzal opasky šampióna späť.
Na snímke britský boxer Anthony Joshua hovorí na tlačovej konferencii po prehre s Oleksandrom Usykom z Ukrajiny v zápase o titul boxera WBA, WBO a IBF na londýnskom štadióne Tottenham Hotspur v sobotu 25. septembra 2021.
Foto: TASR/AP

O tri roky starší Usyk naopak zostal aj po 19. zápase nezdolaný, iba tretíkrát však boxoval v ťažkej váhe. Predtým nastupoval v ťažkej hmotnostnej kategórii, ktorej kraľoval a v roku 2018 sa mu podarilo získať majstrovské opasky všetkých štyroch veľkých organizácií.

"Súboj prebiehal tak, ako som očakával," vyhlásil Usyk. "Boli chvíle, keď ma Anthony tlačil, ale nebolo to nič extra. Nemal som za cieľ ho knokautovať. Od januára som tvrdo drel pre tento duel, trvalo to pol roka a dlho som nevidel rodinu. Teraz pôjdem šťastný domov a budem opäť s ňou," citovala Ukrajinca agentúra AP.

Joshua má v zmluve zakotvené právo na odvetu, pokiaľ ju bude chcieť. Zatiaľ tak môže zabudnúť na očakávaný duel s krajanom Tysonom Furym, ktorý je držiteľom opasku organizácie WBC. Fury najskôr musí bojovať s Deontayom Wilderom, stretnúť by sa mali 9. okóbra.