Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Boxy Williamsu po VC Španielska F1 zachvátil požiar, 16 zranených

Požiar v boxoch Williamsu po VC Španielska formuly 1. Foto: TASR/AP

Mechanici Williamsu uhasili oheň, ktorý zasiahol aj susedné boxy stajne Caterham, spolu s kolegami z ostatných tímov a hasičmi.

Barcelona 13. mája (TASR) - V boxoch víťaznej stajne Williams-Renault bolo po nedeľnom víťazstve Pastora Maldonada na Veľkej cene Španielska poriadne horúco. Krátko po slávnostnom fotografovaní zaznelo niekoľko menších explózií a boxy okamžite zahalil hustý dym.

Podľa informácii médií je šestnásť ľudí zranených a jednu osobu previezli s početnými popáleninami do nemocnice. To všetko sa udialo len niekoľko minút potom, čo sa stal Pastor Maldonado na Katalánskom okruhu prvým venezuelským víťazom pretekov F1.

Mechanici Williamsu uhasili oheň, ktorý zasiahol aj susedné boxy stajne Caterham, spolu s kolegami z ostatných tímov a hasičmi. Jeden z mechanikov Williamsu utrpel ťažké popáleniny na rukách a nohách.

"Šéfa tímu Franka Williamsa, ktorý je od nehody v roku 1986 pripútaný na invalidný vozík, evakuovali včas do bezpečia,"
informuje internetový portál sport1.de. "Traja naši mechanici javili známky otravy splodinami, jeden mal drobné rezné poranenia," informoval Caterham.

Desať osôb ošetrili priamo na okruhu, päť ďalších v miestnej nemocnici a popáleného mechanika Williamsu previezli do Barcelony. Požiar s najväčšou pravdepodobnosťou vypukol v tankovacom zariadení.