Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Boyle v Katare nepomôže Austrálii pre zranenie kolena

Austrálsky hráč Martin Boyle (hore vľavo) kope do lopty pred Peruáncom Christianom Cuevom vo futbalovom zápase interkontinentálnej baráže MS 2022 Austrália - Peru v katarskom meste Al Rayyan 13. júna 2022. Foto: TASR/AP

Austrálčan si poranil koleno ešte na konci októbra a v nedeľu ho tréner Austrálie Graham Arnold definitívne vyradil z mužstva.

Dauha 20. novembra (TASR) - Austrálsky futbalový krídelník Martin Boyle sa nezúčastní na MS v Katare pre zranenie kolena. V reprezentačnom tíme ho nahradí Marco Tilio z austrálskeho klubu Melbourne City.

Dvadsaťdeväťročný futbalista škótskeho Hibernianu v aktuálnej sezóne dokázal skórovať päťkrát v 12 súťažných stretnutiach. Austrálčan si poranil koleno ešte na konci októbra a v nedeľu ho tréner Austrálie Graham Arnold definitívne vyradil z mužstva. V útoku ho nahradí 21-ročný Tilio, ktorý za reprezentačný tím doposiaľ odohral iba päť zápasov.

"Všetkým v tíme je ľúto, že Martin nebude môcť nastúpiť na MS. Je to naozaj kruté. Bol neoddeliteľnou súčasťou našej cesty do Kataru a sme mu za to veľmi vďační. V našom kádri ho nahradí mladý Tilio. Je to veľmi snaživý futbalista a sme radi, že prišiel práve on," citovala Arnolda agentúra AFP.