Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Brady Tkachuk podpísal s Ottawou lukratívnu sedemročnú zmluvu

Brady Tkachuk, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Tkachukovi po konci minulej sezóny vypršala nováčikovská zmluva a s tímom sa dlho nevedel dohodnúť na novej, vynechal aj celý prípravný kemp.

Ottawa 14. októbra (TASR) - Americký hokejista Brady Tkachuk sa tesne pred prvým zápasom Ottawy v novej sezóne NHL dohodol so Senators na podmienkach zmluvy. Dvadsaťdvaročný krídelník, ktorý mal štatút obmedzeného voľného hráča, podpísal s kanadským klubom lukratívny sedemročný kontrakt v celkovej hodnote 57,5 milióna dolárov. Ročne tak v priemere zarobí 8,214 milióna USD, informoval web televízie TSN.

Tkachuk bol v minulom ročníku s 36 bodmi (17+19) v 56 zápasoch najproduktívnejším hráčom "senátorov". "Sme nadšení, že sme sa s Bradym dohodli na dlhodobej spolupráci. Je cenný hráč nášho tímu, bude patriť k jeho lídrom, je univerzálne rešpektovaný medzi spoluhráčmi," uviedol po podpise majiteľ klubu Eugene Melnyk. Tkachukovi po konci minulej sezóny vypršala nováčikovská zmluva a s tímom sa dlho nevedel dohodnúť na novej, vynechal aj celý prípravný kemp. Teraz musí dohnať resty a preto ešte nebude hrať v úvodnom zápase Ottawy v noci na piatok proti Torontu.