Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Brandt má natrhnutý stehenný sval, mimo hry bude dva týždne

Futbalista Julian Brandt (druhý vľavo) z Dortmundu sa teší z gólu so spoluhráčmi počas zápasu 21. kola nemeckej Bundesligy Borussia Dortumund - Hertha Berlín 19. februára 2023 v Dortmunde. Foto: TASR/AP

Dortmund vyhral v lige už osem zápasov za sebou a v tabuľke figuruje na druhom mieste za vedúcim Bayernom Mnícho.

Dortmund 9. marca (TASR) - Nemecký futbalista Julian Brandt bude pre natrhnutý stehenný sval mimo hry dva týždne a vynechá ligové derby so Schalke 04 i súboj proti Kolínu nad Rýnom. Vo štvrtok to uviedlo vedenie Borussie Dortmund.

Brandt sa zranil počas utorkového duelu Ligy majstrov na pôde Chelsea, v ktorej jeho tím prehral 0:2 a nepostúpil do štvrťfinále. Tréner Edin Terzič ho musel stiahnuť z ihriska už v 5. minúte. Dvadsaťšesťročný stredopoliar skóroval v štyroch z uplynulých piatich ligových stretnutí a vo februári bol vyhlásený za hráča mesiaca v nemeckej Bundeslige.

Dortmund vyhral v lige už osem zápasov za sebou a v tabuľke figuruje na druhom mieste za vedúcim Bayernom Mnícho. Oba tímy majú zhodný počet bodov, o poradí v prospech Bavorov rozhoduje skóre. Informácie priniesla agentúra AFP.