Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Anderson z Buffala odchytal 700. zápas. Je to skvelý pocit, povedal

Brankár Buffala Sabres Craig Anderson a hráč Dallasu Stars Joel Kiviranta v zápase zámorskej hokejovej NHL Dallas Stars - Buffalo Sabres v Dallase v pondelok 23. januára 2023. Foto: TASR/AP

Štyridsaťjedenročný Anderson sa stal 31. brankárom v histórii súťaže, ktorý dosiahol tento míľnik.

New York 24. januára (TASR) - Americký brankár Craig Anderson z Buffala odchytal v nočnom zápase na ľade Dallasu svoj 700. duel v NHL. Sabres triumfovali 3:2 po predĺžení a uspeli v treťom stretnutí za sebou.

Štyridsaťjedenročný Anderson sa stal 31. brankárom v histórii súťaže, ktorý dosiahol tento míľnik. Proti najlepšiemu tímu Západnej konferencie predviedol 29 úspešných zákrokov a 13 počas prvej tretiny. "Brankári sú poslednou obrannou líniou. Vždy máte skvelý pocit, keď dokážete urobiť veľký zákrok a pozdvihnúť morálku tímu. Neustále na sebe pracujem, nech to je akýkoľvek míľnik. Stále ma teší chodiť na ľad s týmito chalanmi, užívam si ten čas," povedal Anderson pre nhl.com

Strelec víťazného gólu Owen Power mal len osem dní, keď Anderson debutoval 30. novembra 2002 v profilige v drese Los Angeles Kings. "Je šialené, ako dlho to dokázal a na tak vysokej úrovni. V prvej tretine predviedol dôležité zákroky pri šanciach súpera. Hral s mnohými chalanmi a prešiel viacerými situáciami. Myslím si, že je obrovským lídrom v tomto mužstve," konštatoval dvadsaťročný Power pre ktorého to bol prvý gól v sezóne.

"Musíme dať Craigovi uznanie, keďže uspel vo svojom 700. zápase. Pred 15 rokmi som ho trénoval na Floride a má skvelú kariéru," povedal tréner domácich Peter DeBoer.