Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Brankár Hudáček zamieril z Dinama Riga do Sparty Praha

Na archívnej snímke z 1. júna 2021 brankár Júlis Hudáček (Slovensko) a Jakub Flek (Česko) počas zápasu základnej A-skupiny Slovensko - Česko na 84. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v lotyšskej Rige. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Hudáček vytvorí po nedávnom odchode brankárskej jednotky Alexandra Saláka brankársku dvojicu s Matějom Machovským.

Praha 31. januára (TASR) - Slovenský hokejový brankár Július Hudáček bude druhýkrát v kariére pôsobiť v českej extralige. S klubom HC Sparta Praha sa dohodol na spolupráci do konca prebiehajúcej sezóny 2021/2022. Informovala o tom oficiálna stránka pražského klubu.

Bývalý slovenský reprezentant pôsobil v doterajšom priebehu ročníka v Kontinentálnej hokejovej lige. V drese Dinama Riga nastúpil do 14 zápasov, v ktorých mal 88,8-percentnú úspešnosť zásahov a priemer 2,96 inkasovaného gólu na zápas. Sparta bude pre neho druhé pôsobisko v najvyššej českej súťaži. V ročníku 2013/2014 nastúpil do 38 zápasov v drese Pardubíc. Okrem neho prišli do Sparty aj útočníci David Tomášek a Rus Genadij Stoljarov. "Rozhodli sme sa neísť cestou hráčskych výmen, ale radšej mužstvo ešte posilniť. Všetci traja hráči podpísali kontrakt do konca sezóny," povedal športový riaditeľ Sparty Praha Petr Ton pre klubovú stránku.

Hudáček vytvorí po nedávnom odchode brankárskej jednotky Alexandra Saláka brankársku dvojicu s Matějom Machovským. "Zvažovali sme veľa variantov. Hudáčeka vnímame ako overeného brankára, ktorý má za sebou veľa zaujímavých pôsobísk, v ktorých nazbieral cenné skúsenosti. Veríme, že správne doplní tandem s Matějom Machovským," poznamenal Ton.