Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Brankár Košarišťan posilnil HC Košice

Na archívnej snímke vpravo brankár Andrej Košarišťan. Foto: FOTO TASR - Milan Kapusta

Košarišťan pôsobil v sezóne 2018/19 v HC Nové Zámky. V ich drese odchytal celkovo 50 zápasov a vybojoval si aj viacero pozvánok do reprezentácie.

Košice 6. júna (TASR) - Slovenský hokejový brankár Andrej Košarišťan sa stal novou posilou HC Košice. S vedením "oceliarov" sa dohodol na ročnej zmluve. Košarišťan pôsobil v sezóne 2018/19 v HC Nové Zámky. V ich drese odchytal celkovo 50 zápasov a vybojoval si aj viacero pozvánok do reprezentácie.

Jeho angažovaním vyriešil košický klub brankársku otázku, keďže 25-ročný rodák z Dolného Kubína vytvorí brankársku dvojicu s o dva roky mladším Stanislavom Škorvánkom. "Košická ponuka bola seriózna, rokovania boli rýchle. Aj to rozhodlo. Keď príde dobrá ponuka, tak sa ťažko odmieta. V Nových Zámkoch som bol spokojný, bol som pripravený ostať aj odísť. Už sa veľmi teším na sezónu. Verím, že bude pre nás úspešná, spravíme pre to všetko," poznamenal. Košice sú pre Košarišťana už piate pôsobisko v rámci najvyššej slovenskej súťaže. V nej debutoval v drese Banskej Bystrice, chytal aj za Piešťany a Liptovský Mikuláš.

V kádri "oceliarov" už nefigurujú brankári Vladislav Habal a ani Ján Laco, ktorý sa chce viac venovať rodine. Vedenie klubu očakáva od Košarišťana podobné výkony, aké ho v sezóne 2018/19 vyniesli do reprezentácie. "Post brankára je dôležitý a bola pre nás priorita ho vhodne obsadiť. Andrej spravil veľký kus práce, patrí do mladšej generácie a je už aj člen slovenskej reprezentácie. Viem, že mal zaujímavé ponuky z kvalitných slovenských i českých klubov. Do sezóny tak pôjdeme s brankárskou dvojicou Košarišťan - Škorvánek s tým, že by som bol zlý manažér, keby som brankársku trojku nehľadal vo vlastných mládežníckych zdrojoch," uviedol športový manažér HC Košice Jan Šťastný.

Angažovaním 25-ročného rodáka z Dolného Kubína košický klub potvrdil filozofiu angažovať najmä slovenských hráčov. "Mnoho agentov ma presviedča, že nie je možné hrať iba so slovenskými hráčmi. My to však chceme skúsiť a postaviť to na slovenských hráčoch s potenciálom. Aj to bol dôvod, pre ktorý sme sa rozhodli pre Andreja Košarišťana, hoci bolo trebárs viacero možností získať zahraničného brankára," prezradil Šťastný.

Káder košického tímu je už takmer kompletný. "Brankárov máme vyriešených. K tomu máme päť útočných formácií a šesť skúsenejších obrancov. Mal som už možnosť pozrieť sa do mládežníckych tímov, z ktorých chceme vytiahnuť niekoľko hráčov. Trebárs Romana Faitha, ktorý je ročník 2002 a má za sebou skvelú sezónu. Vieme, že má ísť do projektu "osemnástky," ale chceme mu dať šancu aj v našom tíme. Takisto aj obrancovi Dávidovi Boldižárovi, ktorý sa vrátil zo Slovanu Bratislava. Chcem týchto hráčov vidieť na ľade, sme dohodnutí na určite skúške. Zároveň môžem povedať, že mám istú dohodu so skúsenejším slovenským obrancom, ktorý o tejto ponuke vie. Musíme však postupovať v rámci určitých pravidiel najmä čo sa týka nášho rozpočtu. Ide o slovenského obrancu, ktorý je spätý s týmto prostredím. Som človek, ktorý verí ľuďom, ktorých pozná, toľko k nemu poviem," povedal Jan Šťastný.