Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Brankár Lehner vyhlásil osobný bankrot, údajne má miliónové dlhy

Puk sa odráža od hornej časti konštrukcie brány Robina Lehnera z Ottawy Senators v zápase proti Buffalo Sabres. Foto: TASR/AP

Lehnerove dlhy tiež zahŕňajú napríklad aj nezaplatené čiastky za zbierku vzácnych hadov, ktoré kúpil za 1,2 milióna dolárov v roku 2017.

Las Vegas 17. januára (TASR) - Švédsky hokejový brankár Robin Lehner a jeho manželka vyhlásili osobný bankrot s úhrnným dlhom 50 miliónov dolárov voči desiatkam veriteľov. Stalo sa tak mesiace po tom, ako jedna z wisconsinských spoločností podala na brankára klubu NHL Vegas Golden Knights žalobu, pretože spolu so svojím otcom údajne v minulom roku nesplatili ani jednu z podnikateľských pôžičiek.

Tridsaťjedenročný Lehner a jeho otec Michael podnikajú so spoločnosťou Solarcode, ktorá vykonáva činnosť vo viacerých amerických štátoch vrátane Nevady či Arizony. Firma v januári roka 2022 súhlasila so štvorročným splátkovým kalendárom pre platformu Eclipse Service, ale neuhradila prvých päť splátok, čo koncom júna viedlo k žalobe.

Lehnerove dlhy tiež zahŕňajú napríklad aj nezaplatené čiastky za zbierku vzácnych hadov, ktoré kúpil za 1,2 milióna dolárov v roku 2017. Spolu s manželkou Donyou odhadujú, že ich majetok má celkovú hodnotu 10 miliónov dolárov, uviedla agentúra AP. Švéd podpísal v roku 2020 s Knights päťročný kontrakt na 25 miliónov dolárov, v tejto sezóne sa zotavuje po operácii bedrového kĺbu.