Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Brankára Weningera teší prvá nula, Poprad sa trápi v koncovke

Na archívnej snímke zo 16. januára 2022 Daniel Gachulinec (Bratislava) a brankár Banskej Bystrice Evan Weninger počas zápasu 30. kola Tipos extraligy HC 05 Banská Bystrica – HC Slovan Bratislava v Banskej Bystrici. Foto: TASR

Pilierom banskobystrickej obrany bol v nedeľu kapitán Ivan Ďatelinka. Po zranení na prelome rokov sa vracia už do patričnej formy, čo potvrdil svojím spoľahlivým výkonom.

Banská Bystrica 31. januára (TASR) - Banskobystrickí hokejisti v domácom prostredí, do ktorého sa vrátili iba v decembri, naberajú hernú formu. Pod Urpínom vyhrali štyri stretnutia Tipos extraligy za sebou, pričom výrazný podiel má na tom aj kanadský brankár Evan Weninger.

V nedeľu dosiahol v súboji s Popradom prvýkrát čisté konto, predtým inkasoval od Spišskej Novej Vsi dva góly a od Liptovského Mikuláša a Michaloviec iba jeden. "Bol to zápas, z ktorého máte pocit, že ho od začiatku do konca kontrolujete. Ani raz som si nemyslel, že máme nejaké problémy. Možno v druhej tretine sme mali niekoľko horších striedaní, ale súper napriek tomu nemal dobré šance na skórovanie. Takže pre mňa to bol relatívne pekný večer a konečne som si po niekoľkých tesných zápasoch udržal čisté konto," neskrýval radosť 25-ročný brankár bystrického HC ´05, pričom neopomenul, že zásluhu na jeho dobrých výkonoch majú v nemalej miere brániaci spoluhráči: "Odkedy som tu, obrancovia odvádzajú dobrú prácu. V zápase proti Popradu pracovali výborne hokejkami a súper nemal možnosť na nebezpečné teče alebo dorážky. O to jednoduchšiu robotu som mal. Verím, že takto budeme pokračovať. Podali sme skvelý tímový výkon, hráme jeden za druhého. Pomohli nám aj dni voľna a potom tréningy. Ja som si v nich vyskúšal nové chrániče, aby som sa uistil, že sa budem v nich cítiť pohodlne v nedeľnom zápase. Vyšlo to na nulu, čo ma veľmi teší."
Na snímke z 30. januára zľava Ivan Ďatelinka (Banská Bystrica) a Dávid Bondra (Poprad) počas zápasu 35. kola hokejovej Tipos extraligy HC´05 Banská Bystrica - HK Poprad v Banskej Bystrici 2022.
Foto: TASR - Ján Krošlák

Pilierom banskobystrickej obrany bol v nedeľu kapitán Ivan Ďatelinka. Po zranení na prelome rokov sa vracia už do patričnej formy, čo potvrdil svojím spoľahlivým výkonom. "Nepúšťali sme súpera do nejakých šancí a keď sme ho aj pustili, tak to Weninger vychytal. Je dobré, že už viac kontrolujeme hru, neodpaľujeme puk len-tak od seba, to prináša ovocie. Čo sa týka výkonnosti, trošku to trvalo po mojom návrate, pokým sa človek do toho dostane, ale už je to dobré. Nechcem však hodnotiť môj výkon, ale výkon celého tímu. Každý, kto bol na ľade, vydal zo seba sto percent. V tíme je dobrá atmosféra, všetci sme dobre naladení a veríme, že by sme mohli zostať na víťaznej vlne čo najdlhšie," netajil 38-ročný bek, ktorý pod Urpínom pôsobí už siedmu sezónu.

Popradčania pohoreli v Banskej Bystrici na ofenzíve. Hoci pred nedeľným duelom trikrát za sebou bodovali, v uplynulých stretnutiach príliš veľa gólov nestrieľajú. Viac než štyri nadelili 15. decembra poslednému Liptovskému Mikulášu. "Málo sme v Banskej Bystrici strieľali. Viac sme vymýšľali, ako by sme mali. Treba hrať priamočiaro. Vo všeobecnosti sa posledné zápasy trápime v koncovke. Chcelo by to streliť aj nejaké špinavé góly a potom by nám to mohlo začať padať," uviedol útočník Popradu Samuel Petráš, ktorý mal v nedeľnom zápase dve dobré možnosti. Pri jednej z nich objasnil príčinu neúspechu: "Samo Mlynarovič mi výborne prihral, tieto veci trénujeme, vychádzajú nám, mne osobne tiež. Trafil som to kúsok do vyrážačky, no hokej je aj hra centimetrov, tie teraz chýbali k tomu gólu."

Popradčania budú hrať s Banskou Bystricou znovu už v utorok na domácom ľade. Pôjde o dohrávku z minulého roka. Majú teda jedinečnú príležitosť prehru súperovi odplatiť. "Musíme si nedeľný zápas v pokoji prebrať. Najprv si oddýchnuť a potom si ho dobre pozrieť, hlavne chyby, ktoré sme spravili, a veci, ktoré sme mali spraviť lepšie. Hrá sa teraz taký čudný systém. Hrá každý, kto môže. Takže v utorok sa stretneme s Bystričanmi znovu, tentoraz doma. Smútok môže z nedeľnej prehry panovať iba do polnoci. Potom je nový deň a treba ho využiť na dobrú prípravu na utorňajšiu odvetu. Cítiť maródku troch našich hráčov, lebo hrávajú pravidelne, ale na to sú v tíme ostatní, ktorí i keď majú iné úlohy, tak by sa mali pokúsiť ich zastúpiť a zobrali to možno aj na seba," dodal 26-ročný Petráš.