Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Bratia Böovci vynechajú pre covid minimálne ďalšie preteky v biatlone

Nórsky biatlonista Johannes Thingnes Bö víťazí v stíhacích pretekoch 7. kola Svetového pohára v Novom Měste na Morave v sobotu 4. marca 2023. Foto: TASR/AP

Líder Svetového pohára J. T. Bö triumfoval v českom Novom Měste na Morave v šprinte aj stíhačke a pripísal si rekordné ôsme víťazstvo za sebou a trináste v sezóne.

Oslo 6. marca (TASR) - Nórski biatlonisti Johannes Thingnes Bö a jeho brat Tarjei vynechajú pre koronavírus minimálne ďalšie preteky Svetového pohára. Vo štvrtok je vo švédskom Östersunde na programe vytrvalostná súťaž.

Líder Svetového pohára J. T. Bö triumfoval v českom Novom Měste na Morave v šprinte aj stíhačke a pripísal si rekordné ôsme víťazstvo za sebou a trináste v sezóne. Jeho brat Tarjei skončil v oboch pretekoch na druhom mieste. Športovci neskôr informovali, že mali pozitívne testy na Covid-19 a na slávnostnom ceremoniáli mali na tvári masky.

Po konzultácii s trénerským a lekárskym tímom sa rozhodlo, že bratia sa vrátia do Nórska a vynechajú minimálne vytrvalostné preteky vo štvrtok vo švédskom Östersunde. "Na lyže sa vrátia najskôr v nedeľu (12. marca)," povedal manažér národného tímu Per Arne Botnan. V nedeľu sú na programe preteky s hromadným štartom, po ktorom nasleduje finále Svetového pohára v nórskom Osle, kde sa pôjdu tri individuálne súťaže.

Riaditeľ Medzinárodnej biatlonovej únie (IBU) pre komunikáciu Christian Winkler pre agentúru DPA uviedol, že už nemajú žiadne špecifické pravidlá v súvislosti s pandémiou: "Rozhodnutie o tom, či športovci budú alebo nebudú súťažiť je na tímoch. Existuje však jasné odporúčanie na zabezpečenie zdravia športovcov."