Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Bratislava je pripravená, Nemeček verí v lepší predaj vstupeniek

Na snímke predseda predstavenstva organizačného výboru ME 2022 Igor Nemeček počas brífingu k ME 2022 v hádzanej mužov 7. októbra 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Slovenskí organizátori sú v každodennom kontakte s maďarskou stranou i EHF.

Bratislava 7. októbra (TASR) - Do začiatku budúcoročných majstrovstiev Európy hádzanárov už zostáva menej ako sto dní. Šampionát sa uskutoční od 13. do 30. januára v Bratislave, Košiciach a troch maďarských dejiskách - Budapešti, Debrecíne a Segedíne. Prípravy prebiehajú bez komplikácií, podľa predsedu predstavenstva organizačného výboru OV EHF EURO 2022 Igora Nemečka predstavuje v čase pandémie koronavírusu najväčšiu výzvu predaj vstupeniek.



Predstavitelia všetkých reprezentácií, ktoré budú hrať v Bratislave, s výnimkou Bosny a Hercegoviny, si v stredu a vo štvrtok prezreli hotely, tréningovú halu i Zimný štadión Ondreja Nepelu, kde sa budú konať zápasy. "Videli sme hraciu plochu, kabíny, tlačovú miestnosť, atď. Teší ma, že všetci boli spokojní, že sme veľmi dobre pripravení. Verím, že keď prídu, budú využívať všetky možnosti naplno. Veľmi sa im páčila kvalita hotelov a takisto kvalitná aréna, ktorú máme pripravenú so všetkým zázemím. Aj keď je to hokejová aréna, bude prerobená na hádzanársku, z toho boli veľmi milo prekvapení. Zatiaľ boli zástupcovia Európskej hádzanárskej federácie aj delegácií maximálne spokojní, nemáme nijaké špeciálne požiadavky. Už budeme dolaďovať len ich denný jedálny lístok a takéto detaily, potrebujeme od nich v krátkom čase vedieť, kedy budú prichádzať, počty jednotlivých výprav a podobne," povedal Nemeček pre TASR.

Slovenskí organizátori sú v každodennom kontakte s maďarskou stranou i EHF: "Robíme ten istý šampionát, majstrovstvá musia byť na tej istej úrovni. Zatiaľ to funguje, EHF tiež kontroluje veci, ktoré prebiehajú. Naša najväčšia snaha je sústrediť sa na predaj čo najväčšieho počtu lístkov, to je pre nás najväčší príjem z týchto majstrovstiev. Zatiaľ to nie je veľká výhra, pretože situácia je taká, aká je. Na Slovensku môžeme mať v hale len zaočkovaných, veríme, že aj našou propagáciou a s blížiacim sa šampionátom sa budú zvyšovať tieto počty. Dúfame, že naozaj príde čo najviac ľudí nielen zo Slovenska, ale máme tu aj Rakúšanov, Nemcov, Poliakov, Čechov. Snáď aj z týchto krajín prídu fanúšikovia a po dlhom čase to bude zaplnené športové podujatie."

Nemeček čerpá aj zo skúseností, ktoré nadobudol ako šéf organizačného výboru hokejových MS na Slovensku v rokoch 2011 a 2019: "Mám tu ľudí, s ktorými som organizoval dvoje majstrovstiev sveta. Bez nich by som to určite nešiel robiť. Skúsenosti sú, robíme v tých istých halách v Bratislave a Košiciach, v tých istých hoteloch. To je naša výhoda, ale musím povedať, že špecifikum tohto športu je trošku iné. Požiadavky sú v určitých veciach trošku iné na hádzanú a na hokej. Gro je však rovnaké a myslím si, že by nemal byť problém celé to zvládnuť."