Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Brazília bude bez Neymara aj proti Kamerunu

Na snímke tretí zľava brazílsky útočník Neymar sedí na ihrisku počas ošetrenia vo štvrtkovom stretnutí 24. novembra 2022 na futbalových MS v Katare proti Srbsku (2:0). Foto: TASR/AP

Absenciu útočníka parížskeho St. Germain potvrdil lekár brazílskeho tímu Rodrigo Lasmar.

Dauha 29. novembra (TASR) - Po zápase so Švajčiarskom vynechá útočník brazílskej futbalovej reprezentácie Neymar aj záverečný duel v skupinovej fáze MS 2022 v Katare.

V ňom sa päťnásobní svetoví šampióni už ako istí postupujúci do osemfinále stretnú v piatok s Kamerunom. Absenciu útočníka parížskeho St. Germain potvrdil lekár brazílskeho tímu Rodrigo Lasmar.

Dôvodom Neymarovej neúčasti je zranenie členka, ktoré utrpel v úvodnom stretnutí proti Srbsku (2:0). K jeho zraneniu prišlo v 2. polčase po súboji s Nikolom Milenkovičom. Brazílčan si vyvrtol členok a po zápase mu opuchol, čo zachytili fotografie. Neskoršie vyšetrenia preukázali, že utrpel poškodenie bočných väzov.

Proti Kamerunu sa budú musieť Brazílčania zaobísť aj bez Alexa Sandra. Tridsaťjedenročný ľavý obranca si v dueli proti Švajčiarsku, v ktorom "kanárici" zvíťazili 1:0, poranil bedrový kĺb. Lasmar doposiaľ neuviedol, ako dlho budú zranení hráči mimo hru, informovala agentúra DPA.