Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Nominácia Brazílie bude bez zraneného Neymara i nezaočkovaného Lodiho

Hráč PSG Neymar, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Päťnásobní majstri sveta majú po trinástich kolách pred druhou Argentínou, ktorá už tiež postúpila, šesťbodový náskok.

Rio de Janeiro 13. januára (TASR) - Tréner brazílskej futbalovej reprezentácie Tite vynechal z nominácie na kvalifikačné zápasy MS 2022 nezaočkovaného obrancu Renana Lodiho z Atletica Madrid. V kádri tiež chýba zranený útočník Neymar.

Päťnásobní majstri sveta už majú postup na svetový šampionát v Katare vo vrecku. Sú na čele tabuľky juhoamerickej kvalifikácie, v ktorej najbližšie odohrajú zápasy v Ekvádore (27. januára v Quite), resp. doma s Paraguajom (1. februára v Belo Horizonte). Pred druhou Argentínou, ktorá už tiež postúpila, majú po trinástich kolách šesťbodový náskok.
Na snímke z 28. novembra 2021 hráča PSG Neymara vynášajú z trávniku na nosidlách po tom, ako sa zranil vo futbalovom zápase francúzskej Ligue 1 Saint-Etienne - Paríž St. Germain v Saint-Etienne.
Foto: TASR/AP

"Renan Lodi si zmaril šancu na nomináciu, keďže je nezaočkovaný. Takúto informáciu sme dostali od nášho lekárskeho tímu," citovala agentúra AP Titeho slová.

nominácia Brazílie:


brankári: Alisson (FC Liverpool), Ederson (Manchester City), Weverton (Palmeiras)

obrancovia: Daniel Alves (FC Barcelona), Emerson Royal (Tottenham Hotspur), Alex Sandro (Juventus Turín), Alex Telles (Manchester United), Eder Militao (Real Madrid), Gabriel Magalhaes (Arsenal Londýn), Marquinhos (Paríž St. Germain), Thiago Silva (Chelsea Londýn)

stredopoliari: Bruno Guimaraes (Olympique Lyon), Casemiro (Real Madrid), Fabinho (FC Liverpool), Fred (Manchester United), Gerson (Olympique Marseille), Everton Ribeiro (Flamengo), Lucas Paqueta (Olympique Lyon), Philippe Coutinho (Aston Villa)

útočníci: Antony (Ajax Amsterdam), Vinicius Junior, Rodrygo (obaja Real Madrid), Gabriel Jesus (Manchester City), Matheus Cunha (Atletico Madrid), Raphinha (Leeds United), Gabriel Barbosa (Flamengo)