Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Fialkové nebudú štartovať vo Fínsku, v ich tíme je koronavírus

Na archívnej snímke slovenská biatlonistka Paulína Fialková. Foto: TASR - Michal Svítok

Paulína Fialková obsadila v uplynulom ročníku v celkovom poradí 13. miesto.

Bratislava 25. novembra (TASR) – Slovenské biatlonistky Paulína a Ivona Fialkové sa nepredstavia v úvodných pretekoch Svetového pohára vo fínskom Kontiolahti. Dôvodom je, že štyria zo siedmich členov ich tímu mali pozitívny test na koronavírus. V tíme sú okrem dvojice biatlonistiek ešte aj tréneri Anna Murínová s Jakubom Leščinským, fyzioterapeut Jakub Hudák a dvaja servismani Miha Plahutnik a Štefan Lichoň.

Testy podstúpili v Štokholme, kde následne nastúpili do izolácie. „Je to nepríjemná záležitosť. Život v čase pandémie koronavírusu nám však ukázal, že takéto situácie nastať môžu. Musíme sa s tým vyrovnať," povedal pre TASR prezident Slovenského zväzu biatlonu Peter Vozár. Ten zároveň informoval, že Slovensko napriek tomu v Kontiolahti zastúpenie mať bude.

„Našťastie, celá mužská reprezentácia a aj zvyšné dve slovenské biatlonistky mali negatívne testy a neprišli ani do styku s nikým pozitívne testovaným. V prvom kole Svetového pohára tak budeme mať na štarte štyroch mužov a dve ženy. Ďalší víkend budeme riešiť na základe toho, aké budú výsledky PCR testov."
"Bohužial, tak dlho očakávaný štart sezóny vo fínskom Kontiolahti sa pre nás zatiaľ odkladá. Pravda je, že sa v našom tíme pri testovaní objavil pozitívny prípad na covid19, a na základe pokynov tak zostávame nateraz v izolácii. Ďakujeme a veľmi si vážime vašu podporu a pevne veríme, že nás už čoskoro uvidíte v pretekoch," odkázali sestry Fialkové fanúšikom prostredníctvom sociálnej siete.

Testy podstúpili v Štokholme, kde následne nastúpili do izolácie. Podľa informácie serveru slovenskybiatlon.sk sa sedmička podrobí ďalšiemu testovaniu v piatok a následne ešte aj v nedeľu, alebo v pondelok. Ak budú testy negatívne, tím sa plánuje presunúť na 2. kolo Svetového pohára, ktoré je na programe od 3.-6. decembra taktiež v Kontiolahti. Ak budú testy opäť pozitívne, členovia tímu odcestujú domov.

Paulína Fialková obsadila v uplynulom ročníku v celkovom poradí 13. miesto. V jednotlivých disciplínach sa jej najviac darilo v stíhacích pretekoch, v ktorých jej patrilo celkovo šieste miesto.

Nová sezóna Svetového pohára štartuje vytrvalostnými pretekmi mužov a žien v sobotu 28. novembra. Na štarte sa predstavia Slovenky Veronika Machyniaková a Henrieta Horvátová, ktoré sa nenachádzali v tom istom kolektíve, ako sestry Fialkové.