Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

EURÓPSKA LIGA: Inter Miláno v osemfinále proti FC Getafe

Hráči Interu Miláno sa tešia po víťazstve v zápase F-skupiny 3. kola skupinovej fázy Ligy majstrov Inter Miláno - Borussia Dortmund 23. októbra 2019 v Miláne. Vľavo Slovák Milan Škriniar. Foto: TASR/AP

Prvé zápasy osemfinále sú na programe vo štvrtok 12. marca, odvety sa uskutočnia o týždeň neskôr. Finále sa bude hrať 27. mája v Gdansku.

Nyon 28. februára (TASR) - Futbalisti Interu Miláno sa stretnú v osemfinále Európskej ligy UEFA 2019/2020 so španielskym Getafe. Rozhodol o tom piatkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone. V drese talianskeho klubu pôsobí stopér slovenskej reprezentácie Milan Škriniar.

Turecký Basaksehir Istanbul so slovenským obrancom Martinom Škrtelom sa o postup do štvrťfinále pobije s FC Kodaň. Turci sú v tejto fáze súťaže nováčikovia, rovnako aj LASK Linz, ktorý dostal atraktívny Manchester United. Víťazovi na piatok podvečer odloženej odvety Eintracht Frankfurt - RB Salzburg (prvý zápas 4:1) žreb prisúdil FC Bazilej.

Rekordný päťnásobný víťaz Európskej ligy FC Sevilla zo Španielska sa o elitnú osmičku stretne v atraktívnom dvojzápase s AS Rím. Anglický Wolverhampton Wanderers, ktorý v základnej skupine prekonal aj Slovan Bratislava, dostal grécky Olympiakos Pireus.

Pri žrebe už neboli tímy rozdelené na nasadené a nenasadené a neplatilo ani obmedzenie, že sa nemôžu stretnúť kluby z rovnakej krajiny. Prvé zápasy osemfinále sú na programe vo štvrtok 12. marca, odvety sa uskutočnia o týždeň neskôr. Finále sa bude hrať 27. mája v Gdansku.

reakcie na žreb (zdroj: www.uefa.com):

Oliver Glasner, tréner Wolfsburgu: "Šachtar je klub z Ligy majstrov, ktorý má veľké množstvo medzinárodných skúseností. Bude to veľmi náročný súper."

Paulo Fonseca, tréner AS Rím: "Sevilla je jeden z najlepších tímov v súťaži. Veľmi dobre ich poznáme a vieme, že to bude náročný súper. Prvý zápas je vždy naozaj dôležitý, potrebujeme tam uhrať dobrý výsledok do odvety."

Žreb osemfinále EL 2019/2020:

Basaksehir Istanbul - FC Kodaň

Olympiakos Pireus - Wolverhampton Wanderers

Glasgow Rangers - Bayer Leverkusen

VfL Wolfsburg - Šachtar Doneck

Inter Miláno - FC Getafe

FC Sevilla - AS Rím

Eintracht Frankfurt/RB Salzburg - FC Bazilej

LASK Linz - Manchester United



Kalendár EL 2019/2020:

12. marca: 1. zápasy osemfinále

19. marca: 2. zápasy osemfinále

20. marca: žreb štvrťfinále, semifinále a finále

9. apríla: 1. zápasy štvrťfinále

16. apríla: 2. zápasy štvrťfinále

30. apríla: 1. zápasy semifinále

7. mája: 2. zápasy semifinále

27. mája: finále (Gdansk)