Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

FORTUNA LIGA: Novým trénerom DAC má byť od novej sezóny Nemec

Na snímke zľava manažér pre vonkajšie vzťahy DAC Dunajskej Stredy Krisztián Nagy, športový riaditeľ klubu Jan Van Daele, majiteľ mužstva Oszkár Világi, tréner Hélder Cristóvao a kapitán mužstva Zsolt Kalmár počas tlačovej konferencie pred začiatkom jarnej časti Fortuna ligy 2019 - 2020, 14. februára 2020 v Dunajskej Strede. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Na poste má údajne nahradiť Marina Rodriguesa Cristóvaoa Hélder z Portugalska.

Dunajská Streda 15. mája (TASR) - Novým trénerom slovenského futbalového fortunaligistu DAC Dunajská Streda sa má stať od novej sezóny Nemec Bernd Storck, informovali v piatok maďarské aj belgické médiá. Na poste má údajne nahradiť Marina Rodriguesa Cristóvaoa Hélder z Portugalska.

Podľa belgických portálov nieuwsblad.be a sporza.be sa 57-ročný Storck už dohodol s vedením DAC. Maďarský portál www.nemzetisport.hu zasa tvrdí, že po reštarte slovenskej ligy po pandémii koronavírusu sa Helder na Žitný ostrov už nevráti a mužstvo do konca sezóny povedie Michal Kuruc.

Storck od októbra 2019 viedol Cercle Bruggy a pomohol mu k záchrane medzi elitou. Po vypršaní zmluvy však pri tíme nezostal, ale hľadal si nového zamestnávateľa. V DAC prišlo k trénerskej zmene už v zime, keď Nemca Petra Hyballu vystriedal Hélde. Podľa portálu sporza.be bol Stork bol v hľadáčiku Dunajskej Stredy už v zime, ale vedenie si zvolilo mládežníckeho trénera Benficy Lisabon. Nemzeti Sportu uviedol, že Storck bol v predbežnom kontakte aj francúzskym AS Monaco, belgickým Royal Antverpy a maďarským Honvédom Budapešť.

Storck ako hlavný tréner pôsobil v minulosti aj Kazachstane, viedol tamojšiu reprezentáciu aj výber do 21 rokov. Od roku 2015 viedol maďarské národné mužstvo, s ktorým si vybojoval účasť na EURO 2016 vo Francúzsku. Ako asistent pôsobil v Herthe Berlín, Borussii Dortmund, VfL Wolfsburg či Partizane Belehrad.