Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

VIDEO: Podbrezová postúpila do Fortuna ligy

Na snímke druhý zľava Roland Galčík (Podbrezová) a druhý sprava Adam Brenkus (Bardejov) počas zápasu 29. kola II. ligy vo futbale FK Železiarne Podbrezová - Partizán Bardejov BŠK v Podbrezovej 13. mája 2022. Foto: TASR Ján Krošlák

Banskobystričania zdolali v predposlednom 29. kole FK Humenné 3:0 a zaistili si miestenku v baráži o FL proti FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble.

Podbrezová 13. mája (TASR) - Futbalisti FK Železiarne Podbrezová si zabezpečili prvenstvo v druhej najvyššej slovenskej súťaži a účasť v budúcej sezóne Fortuna ligy. V piatkovom domácom stretnutí deklasovali Partizán Bardejov 7:1 a na čele tabuľky majú pred záverečným kolom nedostihnuteľný päťbodový náskok pred MFK Dukla Banská Bystrica.

Banskobystričania zdolali v predposlednom 29. kole FK Humenné 3:0 a zaistili si miestenku v baráži o FL proti FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble. Tretia Skalica za nimi zaostáva po víťazstve nad ŠK Slovan Bratislava B 3:0 o štyri body.



Výsledok v 29. kole:


FK Železiarne Podbrezová - Partizán Bardejov BŠK 7:1 (3:1)

Góly: 25. a 85. Kováčik. 15. Pavúk, 42. Galčík, 62. Kuzma, 73. Kukoľ, 90. Špyrka - 27. Župa. Rozhodoval: Ježík, ŽK: Bartoš - Adekuoroye