Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

LIGA MAJSTROV: Kean zariadil prvý triumf PSG v H-skupine

Hráč PSG Thilo Kehrer (vľavo) v hlavičkovom súboji s Bolim Bolingolim-Mbombom z Basaksehiru v zápase H-skupiny 2. kola skupinovej fázy Ligy majstrov Basaksehir – Paríž St. Germain v Istanbule 28. októbra 2020. Foto: TASR/AP

V 64. minúte po rohovom kope poslal Kean hlavou hostí do vedenia a ten istý hráč spečatil triumf PSG o 15 minút neskôr.

Bratislava 28. októbra (TASR) – Futbalisti Paríža St. Germain zvíťazili v stredajšom zápase 2. kola skupinovej fázy Ligy majstrov 2020/2021 v Istanbule nad Basaksehirom 2:0. Do tabuľky H-skupiny si pripísali prvé tri body, dvoma gólmi sa o to postaral útočník Moise Kean. V zostave domácich odohral celý zápas slovenský obranca Martin Škrtel.

Tréner PSG Thomas Tuchel musel už v prvom polčase riešiť veľkú nepríjemnosť. V 19. minúte odkríval za postrannú čiaru Neymar a hoci sa vrátil na trávnik, napokon mu zranenie nedovolilo pokračovať v hre. V druhom polčase mal prvú veľkú šancu Pablo Sarabia, ale v dobrej pozícii prestrelil. V 64. minúte po rohovom kope poslal Kean hlavou hostí do vedenia a ten istý hráč spečatil triumf PSG o 15 minút neskôr.

Londýnska Chelsea mohla ísť do vedenia na pôde Krasnodaru už v 14. minúte, ale Jorginho poslal loptu z pokutového kopu iba do žrde. Jeho zaváhanie napravil v 37. minúte Callum Hudson-Odoi a hostia viedli. Po prestávke spečatili zaslúžení triumf Chelsea Timo Werner, Hakim Ziyech a Christian Pulisic. Najväčšiu šancu Krasnodaru mal Jurij Gazinskij, ale trafil iba do brvna.

2. kolo skupinovej fázy Ligy majstrov 2020/2021 - sumáre:



E-skupina:

FK Krasnodar – FC Chelsea 0:4 (0:1)

Góly: 37. Hudson-Odoi, 76. Werner (z 11 m), 80. Ziyech, 90. Pulisic.
Rozhodoval: Ali Palabiyik (Turecko)

H-skupina:

Basaksehir Istanbul – Paríž St. Germain 0:2 (0:0)

Góly: 64. a 79. Kean.
Rozhodoval: Andreas Ekberg (Švédsko)

MARTIN ŠKRTEL odohral za domácich celý zápas