Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Messi po dvoch rokoch odíde z Paríža Saint-Germain

Na snímke argentínsky útočník PSG Lionel Messi 21. mája 2023. Foto: TASR/AP

Hviezdneho hráča dlhodobo spájajú s návratom do Barcelony či prestupom do saudskoarabského klubu Al Hilal.

Buenos Aires 1. júna (TASR) - Argentínsky futbalista Lionel Messi odíde po prebiehajúcej sezóne z Paríža Saint-Germain. Vo štvrtok to oznámil tréner tímu Christophe Galtier. Hviezdneho hráča dlhodobo spájajú s návratom do Barcelony či prestupom do saudskoarabského klubu Al Hilal. V PSG strávil dve sezóny a získal s ním dva domáce tituly a Superpohár.

"Mal som privilégium trénovať najlepšieho hráča vo futbalovej histórii. Tento zápas bude jeho posledný v Parku Princov. Dúfam, že dostane čo najvrúcnejšie privítanie," povedal Galtier pre médiá na tlačovej konferencii pred záverečným stretnutím PSG v sezóne s Clermont Foot. Po vypadnutí v osemfinále Ligy majstrov s Bayernom Mníchov (0:1, 0:2) bol útočník viackrát terčom kritiky a piskotu zo strany priaznivcov parížskeho tímu.

PSG si od Messiho príchodu sľuboval úspech v Lige majstrov, jeho predchádzajúce dve účasti sa však skončili už v osemfinále. Vlani ho vyradil Real Madrid, nad ktorým viedol po prvom zápase 1:0. Messi zaznamenal 32 gólov v 74 zápasoch vo všetkých súťažiach, ku ktorým pridal aj 35 asistencií. V decembri priviedol Argentínu k prvému majstrovskému titulu od roku 1986 a vo februári sa stal Hráčom roka 2022 podľa Medzinárodnej futbalovej federácie.