Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Cyprus zdolal v Nikózii Slovinsko

Futbalista Cypru Ioannis Pittas (uprostred) strieľa úvodný gól v zápase kvalifikačnej H-skupiny MS2022 Cyprus - Slovinsko v Nikózii v utorok 30. marca 2021. Foto: TASR/AP

Slovinci majú v tabuľke stále tri body za úvodné víťazstvo nad Chorvátmi.

Bratislava 30. marca (TASR) - Futbalisti Cypru dosiahli prvé víťazstvo v kvalifikácii MS 2022. V utorkovom zápase "slovenskej" H-skupiny zdolali v Nikózii Slovinsko 1:0.

O triumfe domácich rozhodol gól Ioannisa Pittasa. V 42. minúte sa uvoľnil na hranici šestnástky a prudkou strelou nedal šancu Janovi Oblakovi. Cyprus v druhom polčase veľmi dobre bránil tesný náskok a nedovolil súperovi dostať sa do vyloženej šance. V defenzíve hostí nastúpil na poste stopéra Kenan Bajrič z ŠK Slovan Bratislava.

Cyprus má po troch vystúpeniach na konte štyri body, keď predtým remizoval doma so Slovenskom 0:0 a prehral v Chorvátsku 0:1. Slovinci majú v tabuľke stále tri body za úvodné víťazstvo nad Chorvátmi (1:0).

Kvalifikácia MS 2022



H-skupina:

Nikózia

Cyprus - Slovinsko 1:0 (0:0)

Gól: 42. Pittas

Cyprus: Michail – Antoniou, Soteriou, Kousoulos, Laifis, N. Ioannou – Pittas, Kastanos (60. Ch. Kyriakou), Artymatas (90.+3 Gogic), Papoulis (82. Loizou) – Sotiriou (90.+3 Elia)

Slovinsko: Oblak – Stojanovič, Blažič, Bajrič, Balkovec (81. Kouter) – Lovrič (81. Zahovič), Bijol (58. Črnigoj), Kurtič, Zajc (46. Bohar) – Iličič, Kramer (58. Vučkič)