Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Šport

Tréner Ján Kozák ml. skončil v Košiciach, nahradí ho Geri

Na snímke hlavný tréner FC Košice Ján Kozák ml. počas 8. kola nadstavbovej časti Niké ligy vo futbale MFK Dukla Banská Bystrica - FC Košice v Banskej Bystrici 3. mája 2024. Foto: TASR - Ján Krošlák

Jedným z dôvodov zmeny na trénerskom poste je snaha vedenia klubu dodať mužstvu nový impulz v závere sezóny.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Košice 13. mája (TASR) - Vedenie futbalového klubu FC Košice ukončilo spoluprácu s trénerom Jánom Kozákom ml. V záverečnom zápase skupiny o udržanie sa v Niké lige ho nahradí Gergely Geri. Košičania sú na predposlednom 11. mieste tabuľky a iba víťazstvom v sobotňajšom domácom zápase proti Michalovciam sa vyhnú baráži. Klub informoval o trénerskej zmene na svojej oficiálnej webstránke.

Jedným z dôvodov zmeny na trénerskom poste je snaha vedenia klubu dodať mužstvu nový impulz v závere sezóny. Košičania prehrali uplynulé tri zápasy. Nový kormidelník nováčika Niké ligy Geri doteraz pôsobil ako športový riaditeľ mládežníckej akadémie FC Košice. "Sme v neľahkej situácii a uvedomujeme si, že v sobotu pôjde o všetko. Cítime, že mužstvo potrebuje nový impulz. Rozhodli sme sa preto pre zmenu na trénerskom poste. Jánovi Kozákovi ml. a jeho asistentom v mene celého klubu ďakujem za ich prácu a do budúcnosti im želám všetko dobré," uviedol prezident FC Košice Dušan Trnka.

Asistentom Geriho bude Roman Hudec. Ten sa nedávno dohodol na ukončení spolupráce s MFK Skalica, v ktorom pôsobil ako asistent trénera Pavla Majerníka. Medzitým sa dohodol na budúcej spolupráci s FC ViOn Zlaté Moravce, ktorý s určitosťou opustí najvyššiu súťaž a od novej sezóny bude hrať v druhej lige. Do konca mája je však ešte voľný a aj preto mohol prijať ponuku z Košíc.