Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

TIPOS EXTRALIGA: HC 21 Prešov nahradí v extralige Detvu

Na snímke tréner klubu HC 21 Prešov Ernest Bokroš, vpravo v pozadí prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslav Šatan. Foto: TASR - Milan Kapusta

Kapitán tímu bude prešovský odchovanec Marek Zagrapan, ktorý v uplynulej sezóne pôsobil v Poprade.

Prešov 17. júna (TASR) - Novovzniknutý hokejový klub HC 21 Prešov nahradí v Tipos extralige Detvu. V pozícii hlavného trénera bude Ernest Bokroš a základ tímu by mali tvoriť hráči z Detvy.

Majiteľ detvianskeho klubu Róbert Ľupták sa rozhodol presťahovať extraligovú licenciu do Prešova. "V priebehu mesiaca sa určité veci vyvinuli. Pred mesiacom som nevedel, či budem robiť hokej v Detve, v Prešove alebo v Banskej Bystrici. Dnes som v Prešove a teším sa na novú výzvu.

Milujem hokej a viem preň veľa obetovať. Chcem ho robiť dokedy budem vládať. Zatiaľ som jediný majiteľ klubu, mesto mi bude pomáhať, no nebránim sa spolupráci s inými subjektami. Chcem profesionálnejší klub,"
povedal Ľupták, ktorému je ľúto za detvianskymi fanúšikmi.

"Mali sme skalných fanúšikov a verím, že v Prešove ich získame päťkrát toľko. Chcem, aby sa Detva dostala znovu hokejovo hore a rád jej podám pomocnú ruku. Viem si predstaviť, že by v budúcnosti mohla byť farma Prešova. Na nižšiu súťaž je do dobré prostredie.

Je mi ľúto za fanúšikmi Detvy, ktorí nás podporovali, ale hokej je aj o financiách. Prešov je pre mňa nová výzva. Hrať budeme na vynovenom štadióne, v novom prostredí a pred fanúšikmi, ktorí budú náš šiesty hráč. Nejdem hrať o posledné miesto. Moje ciele sú minimálne play off,"
povedal Ľupták.



V novom pôsobisku bude opäť spolupracovať s trénerom Bokrošom, ktorý viedol Detvu v sezóne 2020/2021. "Je to pre mňa premiéra, na východe som ešte netrénoval. Prišiel som do Prešova odviesť maximálnu robotu a robiť radosť všetkým v meste a v regióne," povedal hlavný tréner Prešova. Z Detvy do Prešova sa nesťahuje iba on, ale aj viacero ďalších hráčov vrátane útočníka Jána Sýkoru. "Mužstvo budeme postupne predstavovať, no základ tím bude z Detvy. Nie je jednoduché narýchlo vybudovať mužstvo. Ja ako tréner musím najskôr vidieť, aké mužstvo budeme mať, preto až potom budem môcť povedať o ambíciách," uviedol Bokroš.

Definitívnu bodku za sťahovaním detvianskeho klubu do Prešova dá Slovenský zväz ľadového hokeja, no malo by ísť iba o formalitu. "Definitívnu pečiatku spraví až licenčné konanie, ale je právo každého majiteľa klubu presťahovať ho do iného mesta. Sú určité podmienky, ktoré treba splniť, trebárs dohoda s mládežníckym klubom. Tú pán Ľupták už podpísal. Súčasťou licenčného konania je aj vyplatenie všetkých záväzkov voči hráčom a trénerom. To bude predmet licenčného konania, no od pána Ľuptáka mám avízo, že by to malo byť v poriadku. V takom prípade by nič nemalo brániť tomu, aby Výkonný výbor a Ligová rada mohli dať licenciu pre HC 21 Prešov," uviedol prezident SZĽH Miroslav Šatan.

Na snímke vpravo kapitán HC 21 Prešov Marek Zagrapan, vľavo jeho asistent Ján Sýkora.
Foto: TASR - Milan Kapusta


V pozícii asistenta trénera Ernesta Bokroša bude pravdepodobne pôsobiť Dušan Brincko. Kapitán tímu bude prešovský odchovanec Marek Zagrapan, ktorý v uplynulej sezóne pôsobil v Poprade. Okrem neho je zatiaľ známy iba príchod útočníka Jána Sýkoru.