Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Šport

TEL: Humenné podľahlo Novým Zámkom 1:3 a zostúpi z extraligy

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Do stretnutia vstúpili lepšie hostia a po prvej perióde viedli na Zemplíne už o dva góly.

Humenné 23. februára (TASR) - Hokejisti HC 19 Humenné po jednej sezóne opustia extraligu. Nováčik súťaže prehral v piatkovom domácom zápase 46. kola Tipos extraligy s predposledným tímom tabuľky HC Mikron Nové Zámky 1:3 a štyri kolá pred koncom stráca z poslednej priečky na svojho súpera 12 bodov. Vzhľadom na nepriaznivú bilanciu vzájomných zápasov sa už Humenné medzi elitou nemôže zachrániť.

Do stretnutia vstúpili lepšie hostia a po prvej perióde viedli na Zemplíne už o dva góly. Gólové mlčanie Humenného ukončil až na začiatku druhej tretiny kapitán Handlovský, keď sa ujal jeho výstavný príklep z pravého kruhu. Do záveru zápasu sa už ale Štrbovi zverenci nepresadili, naopak hostia skóre kozmeticky upravili gólom do prázdnej brány zásluhou Ružeka.



TEL - 46. kolo:



HC 19 Humenné – HC Nové Zámky 1:3 (0:2, 1:0, 0:1)

Góly: 26. Handlovský (Kozel) - 8. Prokeš (Števuliak, Mamčics), 14. Johnson (Prokeš, Michnáč) 60. Ružek. Rozhodovali: Žák, Orolin - Ordzovenský, Stanzel, vylúčení: 1:3 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0.



Humenné: Galimov – Meliško, Sredl, Pacalaj, Sergijenko, Novota, Ťavoda, Ragan – Paršin, Kuru, Pereskokov – Lapšanský, Foss, Šoltés – Handlovský, Linet, Vaško – Horvát, Thomka, Borov

Nové Zámky: Kantor – Lee, Hatala, Mamčics, Ligas, Kozák, Novajovský, Múčka – Johnson, Prokeš, Michnáč – Stupka, Roy, Loggins – Ružek, Ondrušek, Števuliak – Fafrák, Barto, Kováč