Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

TIPOS EXTRALIGA: Poprad vyhral vo štvrtom finále a znížil stav série

Ilustračné foto. Foto: TASR

Hostia sa v závere pokúsili o hru so šiestimi hráčmi, ale Handlovský do prázdnej bránky uzavrel skóre na 7:4.

Poprad 4. mája (TASR) – Hokejisti HK Poprad zvíťazili v utorňajšom 4. finálovom stretnutí Kaufland play off Tipos extraligy nad HKM Zvolen 7:4. Stav série hranej na štyri víťazné zápasy znížili na 1:3. Piaty duel je na programe vo štvrtok vo Zvolene.

Popradčania nastúpili s imperatívom víťazstva, no prvá tretina im nevyšla. V 5. minúte Haščák zblízka neprekonal Rahma a úspešný nebol o sedem minút ani Vandas, ktorého pokus v prečíslení dvoch na jedného zmaril brankár hostí. V 17. minúte sa Zvolenčania dostali k presilovke o dvoch hráčov, v ktorej Melancon otvoril skóre - 0:1.

Domáci sa v druhej tretine vzchopili a položili v nej základ svojho víťazstva. V 24. minúte Haščák zakončil prečíslenie dvoch proti jednému a vyrovnal - 1:1. Už o minútu kamzíci viedli, keď na 2:1 upravil opäť Haščák, ktorý v presilovke využil nepozornosť zvolenskej obrany. Gólová odpoveď hostí prišla o dve minúty, keď spoluprácu s Bondrom zblízka zakončil Viedenský - 2:2. Popradčania však boli rozbehnutí a po tom, ako ich Vošvrda podržal pri šanci Stupku, išli v 37. minúte opäť do vedenia. Preisinger našiel strieľanou prihrávkou Vandasa (3:2) a o 43 sekúnd už po Skokanovom zakončení z ostrého uhla Poprad viedol 4:2.

Keď v 46. minúte Bjalončík tečoval Demov pokus, bolo už 5:2 pre Poprad. Zvolenčania sa dlho nevedeli dostať do ideálneho tempa a pribrzdili ich aj oslabenia. V 55. minúte im dal nádej Nuutinen, keď zužitkoval prihrávku Meliška. O 30 sekúnd sa hostia dotiahli na rozdiel jediného gólu, keď zmätok okolo Vošvrdovej bránky využil Viedenský - 5:4. V gólovo úrodnej pasáži Popradčanov upokojil Livingston, keď zblízka prekonal Rahma - 6:4. Hostia sa v závere pokúsili o hru so šiestimi hráčmi, ale Handlovský do prázdnej bránky uzavrel skóre na 7:4.

Peter Mikula, tréner Popradu: „Trochu prekvapujúco sme dnes mali veľmi dobré nohy, hrali sme aktívne. Úvod nám úplne nevyšiel, inkasovali sme v päťminútovom oslabení, ale potom sme sa rozohrali. V druhej tretine sme duel začali kontrolovať. Dobre sme napádali a Zvolenčania s nami mali vtedy veľké problémy. Záver sme si zdramatizovali, ale to nie je nič nové pod slnkom. Už treba vyhrať iba dva zápasy a vyrovnáme sériu."

Peter Oremus, tréner Zvolena: „Odohrali sme vynikajúci zápas. Vytvorili sme si veľmi veľa šancí. Ich realizácia nebola až taká, ako sme si predstavovali, a zrejme to rozhodlo o zápase. Som veľmi rád, že sme sa presadili v hre so šiestimi hráčmi, ukázali sme, že túto situáciu vieme zvládať. Zmeniť do ďalšieho duelu netreba nič. Hráme vynikajúco. Treba si veriť v každom jednom súboji a pri každom striedaní a budeme úspešní."


HK Poprad - HKM Zvolen 7:4 (0:1, 4:1, 3:2)

Góly: 24. Haščák (Vandas), 25. Haščák (Skokan, Svitana), 37. Vandas (Preisinger), 37. Skokan (Haščák), 46. Bjalončík (Demo, Livingston), 55. Livingston, 59. Handlovský (Preisinger) - 18. Melancon (Nuutinen), 27. Viedenský (Bondra, Kubka), 55. Nuutinen (Meliško, McPherson), 55. Viedenský. Rozhodovali: Stano, Tvrdoň - D. Konc ml., Kacej, vylúčení: 4:6 na 2 min, navyše: Mashinter (Poprad) 5+DKZ za pichnutie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0

Stav série: 1:3

Poprad: Vošvrda - Hudec, Drgoň, Dalhuisen, Kramár, Brejčák, Demo - Haščák, Skokan, Svitana - Vandas, Bjalončík, Handlovský - Mashinter, Preisinger, Livingston - Tavi, Matej Paločko, Mešár - Zagrapan, Hájnik

Zvolen: Rahm (17.-18. Trenčan) - Kotvan, Betker, Melancon, Ivan, Kubka, Hraško, Ďuriš, Meliško - Stupka, Viedenský, Bondra - Nuutinen, Mikúš, McPherson - Kolenič, Tibenský, Marcinek - Jedlička, Halama, Gubančok