Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Karatistka Suchánková získala zlato v kumite do 61 kg

Karatistka Ingrida Suchánková, archívne foto. Foto: TASR/Martin Baumann

Dvadsaťdeväťročná Suchánková nenašla na ME premožiteľku.

Gaziantep 28. mája (TASR) - Slovenská reprezentantka v karate Ingrida Suchánková vybojovala na majstrovstvách Európy v tureckom Gaziantepe zlatú medailu v kumite žien do 61 kg. V sobotnom finále zdolala Nemku Anna Miggouovú 2:1. Cenný kov si z 57. európskeho šampionátu odniesla aj Miroslava Kopúňová, ktorá získala striebro v kumite do 68 kg po finálovej prehre s domácou Edou Eltemurovou (0:2). Tretí cenný kov pridalo družstvo žien v kumite v zložení Kopúňová, Lucia Kováčiková, Hana Kuklová, Suchánková, ktoré vo večernom finále prehralo s Chorvátskom 1:2 a získalo strieborné medaily.

Dvadsaťdeväťročná Suchánková nenašla na ME premožiteľku. Na úvod mala voľný žreb, v 2. kole deklasovala 8:0 Belgičanku Nele De Vosovú. V 3. kole zvíťazila 4:0 nad Holanďankou Lynn Snelovou a v semifinále zdolala úradujúcu vicemajsterku Európy Ukrajinku Anitu Seroginovú 6:1. Vo finále si tesne poradila aj s Miggouovou. Suchánková získala svoje prvé zlato na ME, doteraz boli jej maximom tri individuálne bronzové kovy a bronz z tímovej súťaže z ME 2017 v Izmite. Rovnaký kov vybojovala v kumite do 61 kg aj na MS 2016 v Linzi.

Kopúňovej unikol titul majsterky Európy iba tesne. Po voľnom žrebe v 1. kole zdolala Arménku Anitu Makjanovú (3:0), v 3. kole nedala šancu Angele Mojsovskej zo Severného Macedónska (8:0) a v semifinále prešla cez Grékyňu Vasiliki Panetsidouovú (6:0). V sobotnom finále napokon nestačila na Turkyňu Eltemurovú.

Medaila unikla Tomášovi Kósovi v kumite mužov nad 84 kg. V sobotnom dueli o bronz prehral s Ukrajincom Ryzvanom Talibovom 1:6. O bronz bojoval aj Dominik Imrich v kumite mužov do 60 kg, s Izraelčanom Ronenom Gehtbargom však prehral 0:6.