Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

KHL: Cehlárik podpísal zmluvu s Avangardom Omsk

Peter Cehlárik, archívne foto. Foto: TASR - Jaroslav Novák

V novom pôsobisku by mal nahradiť amerického útočníka Reida Bouchera, ktorý získal v ročníku 2020/2021 65 kanadských bodov, ale po sezóne zamieril do Lokomotivu Jaroslavľ.

Omsk 17. júna (TASR) - Slovenský hokejový útočník Peter Cehlárik si v sezóne 2021/2022 prvýkrát v kariére vyskúša Kontinentálnu hokejovú ligu. Na ročnej zmluve sa dohodol s Avangardom Omsk. Klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

Cehlárik odohral sezónu 2020/2021 vo švédskom Leksande, v ktorého drese nazbieral v 49 zápasoch 41 kanadských bodov za 20 gólov a 21 asistencií. Individuálne vydarenú sezónu zavŕšil na MS v Rige.

V 8 zápasoch získal 11 bodov za 5 gólov a 6 asistencií a vyhlásili ho za najlepšieho útočníka šampionátu. Po MS priznal záujem viacerých klubov z rôznych súťaží vrátane KHL a NHL. V novom pôsobisku by mal nahradiť amerického útočníka Reida Bouchera, ktorý získal v ročníku 2020/2021 65 kanadských bodov, ale po sezóne zamieril do Lokomotivu Jaroslavľ.

"Hľadanie hráča v Severnej Amerike je riskantné. Hráči si radšej počkajú na koniec sezóny NHL a často dlho trvá aj udelenie víz. Preto sme podpísali útočníka, ktorý je adaptovaný na európsky hokej. Petrova najsilnejšia stránka je strela, ale je dobrý aj na buly a pre obrancov súpera je neustále nebezpečný. Dobre číta hru a pôsobí tvorivo. Veríme, že jeho herná inteligencia pomôže k úspešnej sezóne jemu aj celému tímu," uviedol generálny riaditeľ Avangardu Omsk Alexej Volkov.