Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Lyžiarska FIS zrušila podujatia v Severnej Amerike

Na snímke Gian Franco Kasper, archívna foto. Foto: TASR

Zo sezónneho kalendára vypadli tradičné súťaže žien v Killingtone (28.-29. novembra) i Lake Louise (1.-6. decembra) a mužov v Lake Louise (25.-29. novembra) a Vaile/Beaver Creeku (1.-6. decembra).

Oberhofen 20. augusta (TASR) - Novembrové a decembrové podujatia Svetového pohára v alpskom lyžovaní v Severnej Amerike sa v tomto roku neuskutočnia. Medzinárodná lyžiarska federácia (FIS) ich zrušila pre pandémiu koronavírusu.

Zo sezónneho kalendára tak vypadli tradičné súťaže žien v Killingtone (28.-29. novembra) i Lake Louise (1.-6. decembra) a mužov v Lake Louise (25.-29. novembra) a Vaile/Beaver Creeku (1.-6. decembra). Na budúci mesiac by mal byť známy upravený kalendár Svetového pohára. Zámorské dejiská by mohlo nahradiť viac podujatí vo Val d'Isere, St. Moritzi, či Courcheveli, informovala agentúra APA. FIS chce v novej sezóne dodržať počet plánovaných pretekov, na druhej strane sa snaží o čo najvyššiu "ochranu zdravia všetkých účastníkov".

"Súčasné cestovné obmedzenia a s tým súvisiace karanténne nariadenia a logistické problémy nás viedli k tomuto rozhodnutiu," vysvetlil riaditeľ súťaží mužov Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) Markus Waldner.

Svetový pohár v alpskom lyžovaní odštartuje 17. a 18. októbra v rakúskom Söldene bez prítomnosti divákov. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová bude v novej sezóne obhajovať malé glóbusy za prvenstvo v hodnoteniach slalomu a paralelných disciplín Svetového pohára.