Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Podujatie Svetového pohára v Maribore zrušili pre nepriaznivé počasie

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová, archívne foto. Foto: TASR/AP

Aj v Kranjskej Gore sú problémy so snehom, lenže opačné, na zjazdovke Podkoren sú vyše dva metre.

Maribor 8. januára (TASR) – Maribor nebude 16.-17. januára dejiskom dvoch obrovských slalomov Svetového pohára alpských lyžiarok. Slovinskí organizátori v piatok rozhodli o presunutí dvojdňového podujatia, pre nedostatok snehu a príliš teplé a vlhké počasie budú lyžiarky vrátane slovenskej líderky SP Petry Vlhovej súťažiť v Kranjskej Gore.

Opakuje sa scenár z minulého roka, keď pre nepriaznivé počasie museli rovnako zrušiť preteky v Maribore a 56. ročník podujatia s názvom Zlatá líška presunuli do Kranjskej Gory. Vlhová v náhradnom dejisku vyhrala slalom a v obrovskom slalome skončila druhá. V sobotu 16. januára sa pôjde o 11.00 a 14.00 h, o deň neskôr sú kolá na programe o 9.15 a 12.15 h.

Aj v Kranjskej Gore sú problémy so snehom, lenže opačné, na zjazdovke Podkoren sú vyše dva metre. "Tentoraz nejde o príliš málo, ale o príliš veľa snehu. Je skvelý na rekreačné lyžovanie, nie však na súťaženie, pretože nie je dostatočne tvrdý. Podľa počasia prispôsobíme prípravu trate," povedal riaditeľ ženských pretekov SP v technických disciplínach Markus Mayr na oficiálnej stránke podujatia.