Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

Vlhová priebežne deviata v Super-G v Garmisch-Partenkirchene

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová počas super-G Svetového pohára alpských lyžiarok v nemeckom stredisku Garmish - Partenkirchen, 9. februára 2020. Foto: TASR

Vlhová vyrazila na trať ako dvanásta v poradí, no nie za ideálnych podmienok. Na svoju jazdu si totiž musela počkať, pretože pred ňou spadla Talianka Sofia Goggiová so štartovým číslom 11.

Garmisch-Partenkirchen 9. februára (TASR) – Slovenská lyžiarka Petra Vlhová figurovala po odjazdení 30 pretekárok v dnešnom super-G Svetového pohára v nemeckom Garmisch-Partenkirchene na 9. mieste. Za najlepšou Corinne Suterovou zaostala o 1,41 sekundy.

Švajčiarka sa zároveň dostala na čelo celkového poradia v hodnotení disciplíny. Druhá skončila so stratou 43 stotín Nicole Schmidhoferová z Rakúska, tretie miesto vybojovala Švajčiarka Wendy Holdenerová (+0,70).

Vlhová vyrazila na trať ako dvanásta v poradí, no nie za ideálnych podmienok. Na svoju jazdu si totiž musela počkať, pretože pred ňou spadla Talianka Sofia Goggiová so štartovým číslom 11. Na prvom medzičase zaostávala za vedúcou Suterovou o 29 stotín, toto manko napokon narástlo na 1,41 sekundy. Slovenskú reprezentantku v cieli klasifikovali na šiestom mieste, neskôr je predbehli ešte tri pretekárky.

S nástrahami náročnej trate sa najlepšie vyrovnala Suterová, ktorá štartovala ako piata v poradí. So štartovým číslom 7 vyrazila na trať nemecká pódiová nádej a víťazka sobotňajšieho zjazdu Viktoria Rebensburgová, ktorá však v strednej časti zaváhala a spadla.

Preteky na chvíľu prerušili, nemecká lyžiarka napokon prišla do cieľa sprevádzaná aplauzom divákov. Dovtedajšia líderka hodnotenia disciplíny Federica Brignoneová z Talianska vyrazila na trať s číslom 9, ale od úvodu mala na Suterovú manko, do cieľa napokon prišla so stratou 90 stotín sekundy.

Vlhová zvládla nástrahy trate oveľa lepšie ako dve z troch topfavoritiek, ktoré vypadli a dištancovala o 65 stotín aj olympijskú víťazku v super-G, Češku Ester Ledeckú.

Vlhová v plnej jazde zvládla nástrahy trate oveľa lepšie ako dve z troch topfavoritiek, ktoré vypadli, o 65 stotín dištancovala aj olympijskú víťazku v super-G, Češku Ester Ledeckú. "Nemyslela som si, že to bude také ťažké, zvlášť po tom, ako som videla pády Rebensburgovej a Goggiovej. Bolo ťažké sa po nich skoncentrovať. Snažila som sa do toho dať všetko, ale bolo to ťažké, trať bola naozaj hrboľatá a miestami to bolo nebezpečné. Lyže mi vibrovali pri každej bránke. Ale teším sa, že to dopadlo aspoň takto," povedala slovenská reprezentantka pre RTVS. K dlhému čakaniu na štart dodala: "Po prvý raz sa mi stalo, že prerušili preteky pred mojím štartom. Nebolo to naozaj nič jednoduché."

V celkovom poradí SP patrí Vlhovej naďalej tretie miesto, za 9. priečku v Ga-Pa získala 29 bodov. Na prvej priečke zostáva so 1225 bodmi Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorá podujatie v Ga-Pa vynechala pre úmrtie otca. Na čele má náskok 145 bodov pred druhou Brignonenovou, Vlhová nazbierala 891 bodov.


Výsledky super-G SP žien v Ga-Pa:

1. Corinne Suterová (Švaj.) 1:19,46 min,
2. Nicole Schmidhoferová (Rak.) 0,43 s,
3. Wendy Holdenerová (Švaj.) +0,70,
4. Tiffany Gauthierová (Fr.) +0,71,
5. Federica Brignoneová (Tal.) +0,90,
6. Stephanie Venierová (Rak.) +0,93,
7. Michelle Gisinová (Švaj.) +1,01,
8. Romane Miradoliová (Fr.) +1,29,
9. Petra VLHOVÁ (SR) +1,41,
10. Marta Bassinová (Tal) +1,49


celkové poradie SP (po 24 zo 40 súťaží):

1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1225 bodov,
2. Brignoneová 1080,
3. VLHOVÁ 891,
4. Marta Bassinová (Tal.) 666,
5. Suterová 617,
6. Holdenerová (Švaj.) 563


priebežné poradie v super-G (5 zo 7):

1. Suterová 300,
2. Brignoneová 261,
3. Schmidhoferová 206, ..., 21. VLHOVÁ 69