Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Vlhová viedla po 1. kole slalomu pred Shiffrinovou

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová, archívne foto. Foto: TASR – Martin Baumann

Vlhová odštartovala prvý z dvoch slalomov vo švédskom stredisku, kde v roku 2015 slávila svoje premiérové víťazstvo v pretekoch SP, s číslom 1.

Are 12. marca (TASR) - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole piatkového slalomu Svetového pohára. V Are viedla o 41 stotín sekundy pred Američankou Mikaelou Shiffrinovou, priebežne tretia bola Rakúšanka Katharina Liensbergerová s odstupom 0,57 s.

Vlhová odštartovala prvý z dvoch slalomov vo švédskom stredisku, kde v roku 2015 slávila svoje premiérové víťazstvo v pretekoch SP, s číslom 1. Od úvodných bránok sa pustila agresívne, na mäkšej podložke sa na rytmickej trati s terénnymi vlnami snažila o krátke zábery. Vypracovala si značný náskok, úradujúca majsterka sveta v tejto disciplíne Liensbergerová spravila dve viditeľnejšie chyby. Shiffrinová išla typicky čisto, no najmä v dolnej pasáži jej chýbalo viac šťavy. Pod sekundu sa zmestila už jedine Švajčiarka Wendy Holdenerová, ktorá na štvrtej pozícii zaostala 0,68 s.

"Teraz som oveľa spokojnejšia, ako keď som preťala cieľovú pásku. Bolo ťažké vyrovnať sa so snehom a s podmienkami celkovo. Nemala som pocit, že som išla až tak rýchlo, ale keď to teraz porovnám s ostatnými dievčatami, bolo to veľmi dobré," povedala 25-ročná Slovenka pre portál laola1.at.

Česká reprezentantka Martina Dubovská, ktorá žije v Liptovskom Mikuláši, sa prvýkrát v kariére predstavila v žrebovanej skupine 8-15. Trať sa však rýchlo rozbíjala a už s číslom 9 sa musela popasovať s nerovnosťami. Figurovala na ôsmej priečke s mankom 1,75 s na Vlhovú.