Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Šport

Golden Knights postúpili, v piatom zápase zdolali Chicago

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Zlatí rytieri potvrdili post nasadenej jednotky Západnej konferencie.

Edmonton 19. augusta (TASR) – Hokejisti Vegas Golden Knights sa stali prvým postupujúcim tímom do 2. kola play off NHL. V piatom zápase štvrťfinále Západnej konferencie v Edmontone zdolali Chicago Blackhawks 4:3 a v sérii zvíťazili 4:1.

Golden Knights prehrávali od 19. minúty 0:2, no tešia sa z postupu. Víťazný gól strelil v 42. min Alex Tuch. Zlatí rytieri potvrdili post nasadenej jednotky Západnej konferencie.

„Náš súper je vytrvalý tím. Ich hráčske jadro Jonathan Toews, Patrick Kane, Brandon Saad, Duncan Keith a Corey Crawford má na konte mnoho Stanley Cupov a aj od začiatku série hrali dobre. Sme radi, že sme sa cez nich dostali, pretože sme vedeli, že neodídu len tak potichu. Museli sme si to zaslúžiť," vzdal úctu súperovi tréner tímu z Las Vegas Peter DeBoer.

Chicago vstúpilo do vyraďovacej časti z 12. pozície a už postupom cez Edmonton prekonalo očakávania po reštarte. „Je to ťažké, keď príde koniec. Snívate o tom, že hráte play off a veľké zápasy. Nakoniec sme však narazili na excelentný tím, ktorý má v kádri tonu kvality. Pracovali sme mimoriadne tvrdo, no súper nás neustále tlačil," povedal tréner Blackhawks Jeremy Colliton.



Vegas - Chicago 4:3
Konečný výsledok série: 4:1