Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Bartyová vypadla na OH prekvapujúco už v 1.kole, podľahla Sorribesovej

Svetová tenisová jednotka Ashleigh Bartyová prekvapujúco vypadla na olympijskom turnaji už v úvodnom kole dvojhry. Foto: TASR/AP

Z nasadených hráčok vypadla aj turnajová dvanástka Elise Mertensová, Belgičanka prehrala s Ruskou Jekaterinou Alexandrovovou.

Tokio 25. júla (TASR) - Svetová tenisová jednotka Ashleigh Bartyová prekvapujúco vypadla na olympijskom turnaji už v úvodnom kole dvojhry. Austrálčanka nestačila na Španielku Saru Sorribesovú Tormovú, 48. hráčke rebríčka WTA podľahla v nedeľu 4:6, 3:6.

Úradujúca wimbledonská víťazka až päťkrát stratila v zápase svoje podanie. Sorribesová Tormová sa najvyššie nasadenej hráčky nezľakla, urobila iba päť nevynútených chýb oproti 27 Bartyovej. „Je to úžasný pocit. Stále tomu nemôžem uveriť. Dosiahla som niečo neskutočné, niečo, o čom som snívala celý život - dostať sa sem a zdolať svetovú jednotku. Som super šťastná," citovala Španielku agentúra AFP.

Ďalšie favoritky nezaváhali. Domáca Naomi Osaková ako turnajová dvojka zvládla súboj s Čeng Saj-saj a Číňanku zdolala 6:1, 6:4. Pre 23-ročnú Japonku to bol prvý zápas po takmer dvoch mesiacoch. Nehrala od mája, keď odstúpila z Roland Garros pre psychické problémy. Bieloruska Arina Sobolenková takisto suverénnym spôsobom postúpila do 2. kola, tretia nasadená hráčka si poradila s Poľkou Magdou Linettovou hladko 6:2, 6:1. Do olympijského turnaja úspešne vstúpila aj Češka Karolína Plíšková, päťka pavúka zvíťazila nad Francúzkou Alizé Cornetovou bez problémov 6:1, 6:3. V úvodnom vystúpení na OH 2020 potvrdila formu z nedávneho Wimbledonu, kde sa prebojovala až do finále.

Už v 1. kole sa s turnajom rozlúčila jedenástka podujatia Jennifer Bradyová z USA, ktorá podľahla Talianke Camile Giorgiovej 3:6, 2:6. Z nasadených hráčok vypadla aj turnajová dvanástka Elise Mertensová, Belgičanka prehrala s Ruskou Jekaterinou Alexandrovovou 6:4, 4:6 a 4:6.

ženy - dvojhra - 1. kolo:




Naomi Osaková (Jap.-2) - Čeng Saj-saj (Čína) 6:1, 6:4
Fiona Ferrová (Fr.) - Anastasija Sevastovová (Lot.) 2:6, 6:4, 6:2
Fiona Ferrová (Fr.) - Anastasija Sevastovová (Lot.) 2:6, 6:4, 6:2
Carla Suarezová Navarrová (Šp.) - Ons Jabeurová (Tun.) 6:4, 6:1
Jekaterina Alexandrovová (Rus.) - Elise Mertensová (Belg.-12) 4:6, 6:4, 6:4
Karolína Plíšková (ČR-5) - Alizé Cornetová (Fr.) 6:1, 6:3
Arina Sobolenková (Biel.-3) - Magda Linettová (Poľ.) 6:2, 6:1
Camila Giorgiová (Tal.) - Jennifer Bradyová (USA-11) 6:3, 6:2
Sara Sorribesová Tormová (Šp.) - Ashleigh Bartyová (Aus.-1) 6:4, 6:3,
Wang Čchiang (Čína) - Veronica Cepedeová Roygová (Par.) 6:4, 6:3
Nadia Podoroská (Arg.) - Julia Putincevová (Kaz.) 7:6 (4), 1:3, Putincevová skrečovala